Regija
SLATINA SLAVI - VIKEND NAKRCAN ZBIVANJIMA

Od sportskih nadmetanja do obrtništva i folklora
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

Vezani članci

RAZGOVOR: SLATINSKI GRADONAČELNIK IVAN ROŠTAŠ U POVODU DANA GRADA I 718. OBLJETNICE PRVOG PISANOG SPOMENA IMENA SLATINE

Svake godine stotinjak novih radnih mjesta

Slatina još od 18. kolovoza brojnim sportskim, zabavno-glazbenim i kulturno-umjetničkim programima obilježava Dan grada te zatvaranje kulturno-zabavne manifestacije Slatinsko ljeto.

Nakon malonogometnog turnira “Staroškolsko 2015.”, Sportskih igara hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja Virovitičko-podravske županije, teniskog turnira Slatina Open, koncerta glazbenog sastava Fantasia, likovne i literarne radionice “Priča o mom gradu” i proglašenja najčitatelja u Gradskoj knjižnici i čitaonici, sinoć su na Trgu sv. Josipa nastupili Suhopoljski tamburaši, a u Zavičajnom muzeju otvorena je izložba “Tragom Gutmannovih pruga”.

Za danas je organiziran niz sportskih susreta. U Vatrogasnom domu Šahovski klub Slatina priprema šahovski turnir, a u sportskoj dvorani SŠ M. Marulića Hrvački klub Slatina organizira međunarodno natjecanje hrvača, na kojem će nastupiti 15 klubova iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske. Natjecanje će se održati u pet dobnih kategorija za dječake i dvije za djevojčice. Finalna natjecanja hrvača bit će na Trgu sv. Josipa u 18 sati. Na jezeru Javorici održat će se 2. Motosusreti MK Speed, a na Nogometnom stadionu Antuna Tone Butorca u 17.30 nogometnu utakmicu odigrat će NK Slatina i HNK Daruvar. U 19 sati u dvorani SŠ M. Marulića ljubitelji rukometa mogu uživati u prijateljskom susretu rukometaša Slatine i Preloga.

Zabavno-glazbeni program počinje na Trgu sv. Josipa večeras u 20 sati. Koncert će održati Terezija Ružman i glazbena skupina Otkazani let, zatim će nastupiti članovi plesnog kluba D&D iz Osijeka Maša Radojević i Boris Stjepanović s latinoameričkim i standardnim plesovima, a u 22 sata koncert će održati Marijan Ban i Diktatori.

Program obilježavanja Dana grada nastavlja se sutra, u nedjelju, a središnja manifestacija bit će Slatinski sajam obrtništva, poduzetništva, tradicije i kreativnosti. Udruga Hvidra organizira 7. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca, Turistička zajednica priprema natjecanje beba u puzanju, a ljubitelji sporta uživat će u teniskom turniru Slatina Open i nogometnoj utakmici NK Slatina i HNK Cibalija Vinkovci. Međunarodna smotra folklora KUD-a Dika završit će koncertom Šime Jovanovca i Kristala.

Svečana sveta misa za grad, sve njegove stanovnike i vodstvo koje njime upravlja bit će služena u župnoj crkvi sv. Josipa sutra u 11 sati. (P.Ž.)

Možda ste propustili...

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike