Regija
PROSLAVILI DAN GRADA

Potaknuti gospodarstvo i
zadržati mlade u Županji
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

ŽUPANJA - Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Davor Miličević istaknuo je kako je unatoč dugotrajnoj krizi u proteklih godinu dana dosta toga napravljeno u komunalnoj infrastrukturi i značajni projekti su u tijeku. Kao najveći problem istaknuo je nezaposlenost, ustvrdivši da Grad čini sve u stvaranju pretpostavki za gospodarski razvoj, dolazak investitora i otvaranje radnih mjesta kako bi se zaustavio odlazak mladih. Podsjetio je da je Županja među prvima u RH krenula sa zapošljavanjem pripravnika i kroz taj je program prošlo više od 200 mladih. Najavio je gradnju bazena, nove mrtvačnice s nadstrešnicom, uređenje parkirališta kod vrtića Maslačak…

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić poručio je da ga ohrabruju ostvareni rezultati koji u teškoj gospodarskoj situaciji imaju još veći značaj. Izrazio je žaljenje što država zapostavlja Slavoniju i njene strateške projekte. Upozorio je da je najvažnije spasiti poljoprivredu i OPG-ove, drvnu industriju i šumarstva te na nužnost decentralizacije.

Potpredsjednik Sabora Tomislav Čuljak, izaslanik predsjednice RH, zahvalio je braniteljima i s posebnim se pijetetom prisjetio onih koji su živote položili na oltar Domovine.

– U Županji je opća opasnost trajala čak 1263 dana i u tom razdoblju na grad je palo više od 45.000 granata. Pričinjena je šteta od gotovo 50 milijuna eura. Zbog svega toga, svih branitelja, ali i svih nas i naše budućnosti, dužni smo stvoriti Hrvatsku za koju smo se borili i osigurati uvjete za život dostajan čovjeka. Treba iskoristiti sve naše potencijale kako bismo stvorili uvjete za blagostanje i dostojanstven život djeci i mladima. Oni su budućnost koja svoju sreću danas odlazi tražiti u drugim zemljama jer hrvatsko gospodarstvo tone u ponor. Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i intenzivan gospodarski razvoj pripada među primarne zadaće ekonomske i razvojne politike - rekao je Čuljak. Dodao je da je kriza ipak potaknula i pozitivne promjene u našem društvu, natjerala da dublje posegnemo za ljudskim osjećajem solidarnosti, zajedništva, razumijevanja i pomoći, što se najbolje pokazalo nakon katastrofalnih poplava.

Za izuzetan doprinos boljitku grada Županje Zlatni grb dodijeljen je Gimnaziji te gospodarstveniku Zvonimiru Luiću za dugogodišnji doprinos razvitku i promidžbi Županje. Srebrni grb grada za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu posmrtno je dodijeljen Jozi Ilijiću, pripadniku SJP-a Delta. Dobitnici Zahvalnica grada su GD CK i ravnateljica Marija Dugalić, socijalna radnica Kata Spaić, novinarka Jasna Matija Sabljo te Eva Lucić i Mara Ognjanović iz KUU-a „Kristal-Sladorana“.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike