Sport
BIJELO-PLAVI TEŠKO BEZ KAPETANA

Kurtović: Zbog ozljede mi je sve palo u vodu
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.
Volim ovakve alarmantne situacije jer ne dopuštaju alibije, kaže Kurtović

Nogometaši Osijeka krizno rezultatsko razdoblje preživljavaju bez svog kapetana Hrvoja Kurtovića. On je već gotovo mjesec dana izvan stroja zbog ozljede koljena.

Kurtović je ove sezone odigrao prva tri kola (Zagreb, Dinamo, Split), u kojima je Osijek uzeo četiri od pet bodova, koliko sada ima, a i igra mu je tada izgledala obećavajuće.

No otkako je kapetan na bolovanju, momčad kao da je izgubila glavu i identitet.

Nedostaje momčadi

- Rezultatski ispada tako. Određenog utjecaja sigurno imam, jer uvijek sam spreman pomoći mlađim i novim igračima tijekom utakmice. Ponekad treba dati i dozu žestine u igri. Bi li sa mnom u momčadi rezultati bili bolji? Teško je to tvrditi, ali opasna je ova situacija u koju smo dospjeli i zato moramo pronaći snage za što brži izlazak iz nje - smatra Hrvoje Kurtović, kapetan NK Osijek.

S kapetanom će taj put biti sigurno lakši. Kakvi su izgledi za povratak nakon što je obavljeno čišćenje koljena?

- Zahvat je obavljen vrhunski i sve je prošlo dobro. Već sam u laganom treningu, a početkom sljedećeg tjedna možda bih se mogao priključiti i momčadi. Jasno, trener će odlučiti kojim će se tempom odvijati moj povratak. Hoću li krenuti od baze ili ću nastaviti tamo gdje sam stao prije ozljede. Baš sam ljut što mi se dogodila ta ozljeda. Pripremio sam se odlično, tako sam se i osjećao. I sad mi je sve to propalo. Moram iz početka, ali nije mi teško - kaže Kurtović.

Eto, upravo zbog tog ratničkog stava on strašno nedostaje. Kod njega nema pardona i štednje tijekom utakmice. No njegova uloga u momčadi često nije valorzirana na pravi način.

- Odgovorna je to pozicija, a traži igru koja nije lijepa za oko. Tu se čovjek mora kidati, a gledatelji to često ne vide. No zato se vidi svaka i najmanja pogreška. Nisam ja zadužen za kreaciju i zabijanje pogodaka, ali znam što je moj posao.

I obavlja ga jako dobro, što će reći i rezultati koje je Osijek imao dok je Hrvoje bio u momčadi. Kriza koja traje prijeti uništavanjem samopouzdanja u svlačionici, a kapetan je ponudio zanimljiv stav.

Ne možemo birati sredstva

- Ja volim ovakve, alarmantne, situacije. One ne dopuštaju nikakave alibije. Padovi forme i loše serije događaju se tijekom sezone. Nije to nikakva posebna novost, ali važno je koliko brzo pronađeš izlaz iz te krize. Kada je teško, po meni, najvažnije je posve se isključiti kada izlaziš na teren i ne birati sredstva kojima ćeš doći do pobjede. Tako ćemo morati i mi - smatra Kurtović.

Još susret s Rijekom, pa onda možda i ključna stanka, nakon koje slijedi serija utakmica koje Osijeku nude mogućnost bijega s dna tablice. S kapetanom na čelu, nadamo se...

- Valjda ću biti spreman za to razdoblje odmah nakon stanke. Nije tu još ništa izgubljeno, bodovne su razlike malene, ali to podrazumijeva i naše pobjede u Gradskom vrtu. Dolaze nam momčadi koje nisu bolje od nas i to moramo iskoristiti. Gdje ćemo završiti ako se budemo bojali Zagreba, Intera, Slaven Belupa ili Splita? Moramo se skupiti, izići na teren i onda “derati”. To je jedina formula za izlazak iz krize. Nema tu puno filozofije - zaključio je kapetan “bijelo-plavih”.

Sve što je rekao jasno pokazuje zbog čega njegova pojava nedostaje momčadi. Izići i “derati”. Može li recept za pobjedu biti jednostaviji?

Dalibor KELER

IZIĆI I “DERATI”

TO JE KAPETANOV RECEPT ZA IZLAZAK IZ REZULTATSKE KRIZE

ZAHVALA LIJEČNICIMA

Kaptean je još jednom htio zahvaliti liječnicima koji su obradili njegovu ozljedu.

- Sjajan su posao napravili dr. Đusika Špigl i ekipa s Ortopedije i zato im još jednom želim zahvaliti na svemu što su učinili za mene. Naravno, ne smijem zaboraviti ni naše klupske liječnike, dr. Ivana Lovrića i dr. Nevena Raguža. Uglavnom, svi oni su zaslužni što mi opravak ide brzo i kvalitetno - zaključio je Hrvoje Kurtović. (D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike