Regija
DIREKTORI TZ-A

Gastrobrošura Slavonije
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

VUKOVAR – Turističke zajednice županija klastera Slavonija održale su redovitu koordinaciju u Vukovaru, a slijedom pozitivnih iskustava zajedničkih sajamskih nastupa i posebnih prezentacija u inozemstvu, direktori TZ županija utvrdili su zajedničke kandidature klastera i za 2016. godinu.

Kako je rečeno, prema Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice (HTZ) kandidirat će se potpore za sajamske nastupe na tržištu Nizozemske, Francuske i Velike Britanije, dok se posebne prezentacije Slavonije planiraju održati u Austriji, Sloveniji, Njemačkoj i Italiji. Pritom se sve promotivne aktivnosti dodatno usuglašavaju na razini svake županije te svaka županija ima mogućnost kandidiranja i samostalnih promotivnih aktivnosti. Direktori turističkih zajednica županija analizirali su i objavljeni javni poziv za promotivne kampanje u 2016. godini.

– Uvjeti za kandidiranje značajno su promijenjeni u dijelu oglašavanja destinacije gdje je utvrđen kriterij za oglašavanje u inozemstvu od 75 posto vrijednosti media plana, dok vrijednost oglašavanja u Hrvatskoj može iznositi samo 25 posto media plana – navedeno je. Također, istaknuli su i potrebu daljnje promocije gastronomskih posebnosti Slavonije te utvrdili zajednički prijedlog za izdavanje gastrobrošure Slavonije. Po završetku sastanka obišli su Muzej vučedolske kulture.(S.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike