Regija
ŽUPANJCI PROSLAVLJAJU DAN GRADA

Danas Savski sajam i koncert TBF-a
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

ŽUPANJA – Sutra, 29. kolovoza, Županja slavi Dan grada i blagdan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja, zaštitnika župe. Program obilježavanja ulazi u samu završnicu i danas (petak) su na redu najatraktivnija događanja u kojima će Županjci i njihovi gosti uživati. U prijepodnevnim će satima biti svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će zaslužnima biti uručena javna priznanja i zahvalnice Grada. Poslijepodne, u 16 sati, na gradskoj šetnici kod Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera počinje tradicionalni Savski sajam s bogatim programom i brojnim izlagačima tradicijskih obrta, zanata i rukotvorina, igračaka od prirodnih materijala, suvenira i tradicijska jela… Riječ je o nacionalnom projektu Lijepa naša Sava koji se provodi u četiri grada uz rijeku Savu: Zagrebu, Sisku, Slavonskome Brodu i Županji radi promicanja svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i povratka građana na nju te poticanje održivoga gospodarstva i ekoturizma. Upravo je projekt „Lijepa naša Sava” primjer društveno odgovornog poslovanja kojim se promiče područje grada Županje kao ruralno turističko odredište.

Na istome mjestu, podno savske šetnice, Županju večeras očekuje pravi glazbeni spektakl - koncert TBF-a. S obzirom na njihovu popularnost i činjenicu da još nikada nisu svirali u gradu na Savi, posjetitelje zasigurno očekuje odlična zabava.

Prije TBF-a atmosferu će zagrijati domaći hip-hop majstor Krme Mic Maestro. Grad Županja tom će prilikom svoje sugrađane i sve goste počastiti besplatnim delicijama, a nebo iznad šetnice obasjat će i vatromet.

- U petak, 28. kolovoza, nabacite osmijeh na lice i iziđite s TBF-om na Savu proslaviti Dan grada Županje - pozivaju organizatori.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU GRADA ĐAKOVA I OSAM PRIGRADSKIH NASELJA

Ide deratizacija

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli