Regija
OBNOVA POVIJESNO VAŽNOG OBJEKTA NA TRPINJSKOJ CESTI

Milijun kuna za sanaciju zgrade iz
koje je zapovijedao general Zadro
Objavljeno 27. kolovoza, 2015.

VUKOVAR – Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i direktor vukovarske tvrtke “Vodotoranj” Damir Bosanac, potpisali su jučer ugovor o izvođenju radova na sanaciji zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti, u gradskoj četvrti Borovo naselje. Riječ je o investiciji nešto većoj od milijun kuna, a radovi bi trebali biti dovršeni do kraja ove godine. Kako je istaknuo Penava, obnova zgrade Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti ima povijesnu i društvenu važnost za grad Vukovar.

– Upravo je iz ove zgrade ratne 1991. godine zapovijedao i djelovao general-bojnik Blago Zadro, a danas ova obnova predstavlja prvi korak Grada Vukovara u uspostavljanju mjesnih odbora u okviru kojih će građani, neposrednom demokracijom, samostalno odlučivali o životu u svojim zajednicama. To smo obećali našim građanima i to ispunjavamo – kazao je tom prigodom gradonačelnik Penava.

Po završetku obnove, u zgradi Mjesnog odbora na Trpinjskoj cesti bit će i Poštanski ured, suvenirnica i dvorana koja će se koristiti u različite svrhe.

– Obnova ove zgrade i gradnja trga koje planiramo za iduću godinu, zasigurno će građanima ovoga dijela grada podići kvalitetu života – dodao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. K tome, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i ured gradonačelnika Sanja Tokić, govoreći o važnosti mjesnih odbora, najavila je kako se izbori za Vijeća mjesnih odbora u gradu Vukovaru planiraju provesti do kraja 2016. godine.

– Do sada je o važnim pitanjima za grad Vukovar odlučivalo samo Gradsko vijeće posrednom demokracijom, no s devet mjesnih odbora dobit ćemo uvid u neposrednu problematiku koja muči naše građane i moći ćemo biti efikasniji u upravljanju gradom na zadovoljstvo svih građana – rekla je Tokić.S.Butigan

Najčitanije iz rubrike