Regija
POVEĆANJE ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Obnovljeni domovi u
Markovu i Lukavcu
Objavljeno 27. kolovoza, 2015.

SLATINA – U povodu završetka radova na energetskoj obnovi zgrada mjesnih domova u prigradskim naseljima Markovu i Lukavcu, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš održao je konferenciju za novinare kojoj su bili nazočni i predstavnici izvođača radova na tim objektima.

U zgradi mjesnog doma Markovo ugrađeni su prozori i vanjska vrata, postavljena je toplinska izolacija pročelja, podova i stropa, obavljeno je unutarnje žbukanje i bojenje pročelja zgrade, a postavljena je i elektroinstalacija te unutarnja rasvjeta. U Lukavcu je kompletno uređena vanjska ovojnica dotrajale zgrade mjesnog doma, zidovi su ožbukani, ugrađen je novi dimnjak, postavljena je prilazna rampa i ulazne stube, ugrađena je stolarija i izolacija podova, a postavljena je također elektroinstalacija, gromobran i unutarnja rasvjeta.

Radove je u Markovu izvela tvrtka Građenje Marković, a u Lukavcu tvrtka Građevinarstvo Horvat. Ukupna vrijednost radova na oba doma je 407.000 kuna, od čega Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša sufinancira 173.000, a Grad Slatina 234.000 kuna. Grad je uložio više sredstava s obzirom na to da je bilo potrebno obaviti i određene pripremne radove, posebice u Lukavcu, u čijem sufinanciranju Fond ne sudjeluje. Među takvim radovima također je i unutarnje bojenje zidova, koje je Grad Slatina organizirao s djelatnicima zaposlenim kroz program javnih radova. Energetskom obnovom obavljeni su najznačajniji radovi na zgradama mjesnih domova, a za njihovo potpuno dovršenje potrebno je još urediti sanitarne čvorove, što također Fond ne sufinancira. Gradonačelnik Roštaš najavio je da će Grad Slatina planirati završetak tih investicija u sljedećoj godini.

S gradskom tvrtkom Slatina kom ugovorena je gradnja tisuću metara nogostupa u Ulici N. Š. Zrinskog, sjeverno od željezničke pruge, vrijedne 450.000 kuna. Time će se povećati sigurnost pješaka i cjelokupnog prometa, jer je gradnjom gradske obilaznice ta ulica postala jedna od spojnih cesta središta grada s državnom cestom D32. Izvođač radova uveden je u posao 11. kolovoza i sada su radovi u tijeku, a njihov završetak planiran je do kraja godine.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike