TvObzor
TV U SVIJETU

Iza scene Pune kuće - Otkrijte tajne obitelji Tanner
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.

Pitate li se koje tajne oni skrivaju? Jasno je da glumačka postava kultnog ABC-jeva sitcoma “Puna kuća” - koji će se uskoro vratiti na Netflix pod nazivom “Punija kuća” s originalnom glumačkom postavom - ima prljavog rublja koje Lifetimeova jeftina dokumentarna drama iznosi u javnost.

No, oni koji se nadaju da će gledajući ovu neautoriziranu priču svjedočiti trenucima o kojima se svojedobno šuškalo, tipa 'oralnim vježbama' Davea Couliera (Joey) i rokerice Alanis Morissette, moraju potražiti neke druge izvore. Umjesto toga, “Iza scene Pune kuće” otkriva da je na snimanju te serije bilo minimalno melodrame, koja je uglavnom bila povezana s kompliciranim pregovorima o ugovorima glumaca i bezobraznom ponašanju dječurlije koja psuju. Navodno je najviše problema s ovim prvim stvarao stand-up komičar Bob Saget, koji je nakon prve sezone htio napustiti ulogu udovca i samohranog oca Dannyja Tannera, da bi kasnije - kad je postao svjestan uspjeha serije - praktički na koljenima molio čelnike da mu produže ugovor.

Najbolje scene u ovom zamornom dvosatnom TV filmu uključuju nemire u Sagetovoj karijeri i to kako on sublimira svoje frustracije bratimljenjem s kolegama Daveom Coulierom, komičarom u usponu, i Johnom Stamosom, glazbenikom i slamateljem ženskih srca. Gledamo li pozitivniju stranu ovog kaosa, Garrett Brawith (Bob), Justin Mader (Dave) i Justin Gaston (John) bar pokušavaju oživjeti prijateljstvo koje nadilazi tabloidne korijene filma. Ipak, nije najtočnije opisati ovaj film 'tabloidnim', jer prije izgleda kao djelo najvećih obožavatelja serije. To je najizraženije u trenucima kad nam prikazuju da je glumačkoj postavi serije televizijska obitelj Tanner još uvijek prva i najvažnija u njihovim mislima i srcima. Preostalo nam je jedino podrugljivo se smijati poznatim činjenicama koje scenarist Ron McGee usput prosipava.

Autor serije Jeff Franklin (u ovom dokumentarcu glumi ga Matthew Kevin Anderson) drži dirljiv oproštajni govor svojoj glumačkoj postavi nakon što im priopći da radi na uzbudljivom novom projektu, sitcomu “Hangin' with Mr. Cooper” (radi se, dakako, o stvarnoj seriji koja u Hrvatskoj nije emitirana). Stamos se prošetava crvenim tepihom sa svojom boljom polovicom Paulom Abdul (utjelovila ju je glumica Lisa Marie DiGiacinto), a kasnije i s dugogodišnjom suprugom Rebeccom Romijin (u obliku manekenke i glumice Ashley Diane Morris). Ovo su dobro razradili.

Ipak, najbolji dio filma je onaj kad se Coulier proveze pokraj autobusne stanice s reklamom za “Punu kuću”, preko koje je nalijepljen plakat za “Novu američku seriju broj 1!“ - Seinfelda. Kako kaže pjesma Boba Dylana, “The Times They Are A-changin'”, iako je ovaj jednokratni uradak samo jedan u nizu dokaza da je, u dobru i zlu, sve staro opet novo.

Adrian ANDREJEK

NAZIV: The Unauthorized Full House Story

ŽANR: dokudrama

AUTOR: Harvey Kahn

ULOGE: Garrett Brawith, Justin Mader, Justin Gaston, Brittney Wilson, Jordyn Olson

MREŽA: Lifetime

OCJENA:

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike