TvObzor
DOKTORI ZA SEKS 3 NA PICKBOX.TV

Gledatelji se nisu
navikli na serije o seksu
Objavljeno 28. kolovoza, 2015.
“Doktori za seks” feministička je priča u kojoj se osjeti ženska solidarnost

Zgodna Lizzy Caplan poznata je po ulogama u filmovima “Opasne djevojke”, “Cloverfield”, “Najluđi intervju”, ali i serijama poput “Okusa krvi”. Lizzy govori o svojoj najnovijoj seriji “Doktori za seks” i ulozi Virginije Johnson, stvarne znanstvenice koja je istraživala seks u vrijeme kad je bio najveći tabu.

Jeste li obavili kakva posebna istraživanja kako biste se pripremili za ulogu Virginije Johnson?

- Knjiga mi je bila golemo nadahnuće. Dala mi je uvid u odnos između dr. Mastersa i Virginije Johnson. Nisu bili poznate ličnosti pa ne postoji gomila literature o njihovu odnosu, iako postoje isječci njihovih govora na YouTubeu. Upoznala sam ženu koja je sudjelovala u jednom njihovu kliničkom ispitivanju. To je bilo fascinantno. Ta je žena imala samo pohvale za njih, ali nije mi željela otkriti previše detalja i to mi je bilo prilično zanimljivo.

Michelle Ashford autorica je serije. S obzirom na tematiku, mislite li da je bolje da seriju vodi žena?

- Da, mislim. Sviđa mi se to što je autorica serije žena, a Michelle je super. “Doktori za seks” feministička je priča u kojoj se osjeti ženska solidarnost. Nadam se da to neće odvratiti našu mušku publiku, premda mislim da imamo sasvim dovoljno elemenata koji seriju i muškarcima čine zanimljivom.

Kako je bilo raditi s Michaelom Sheenom?

- Bilo je sjajno! Obožavam i poštujem Michaela i doista se zabavljamo zajedno. Nije lako pronaći takvu kombinaciju. Jedan od naših glavnih ciljeva prilikom predstavljanja tih slavnih povijesnih ličnosti bio je držati njihov odnos što zagonetnijim i nejasnijim. Na neki način to su i Masters i Johnsonica morali činiti da bi mogli nastaviti svoju studiju. Tijekom suradnje s Michaelom najviše mi se svidjelo to što smo većinu tog posla obavili sami. Mislila sam da je tako bolje jer nisam htjela znati koji su njegovi razlozi i motivi, a pretpostavljam da isto vrijedi i za njega.

Serija “Doktori za seks” sadrži neke mračne teme i scene. Kao glumica, kako se opuštate od takvih materijala?

- Kako je sezona odmicala, sve sam se bolje nosila s tim i mogla sam posao ostaviti na snimanju, ali prvi su nastavci bili doista teški. U nekim scenama Masters viče na Virginiju i to me znalo potresti i uzrujati. Nisam se naviknula na to. Naviknula sam se raditi na snimanjima na kojima svi cijelo vrijeme zbijaju šale. I na snimanju ove serije često smo se šalili, ali kao glumci, ostavljali smo mnogo prostora jedni drugima da bismo se mogli uživjeti u scene. Doista smo to poštovali. Mislim da je to nužno. Ako netko plače u kutu, nećete mu smetati jer se ta osoba u tom trenutku morala isplakati.

Je li vam bilo neugodno snimati razne seksualne eksperimente?

- Neke su scene bile jednostavne, ali neke su bile vrlo neugodne. Fascinantno je kako se naš um može jednostavno isključiti. U pilot-nastavku ovo mi je prolazilo kroz glavu: Ne mogu vjerovati da je ova djevojka gola, a mi uopće ne možemo reagirati! A na kraju snimanja pomislila sam: U redu... Tko će danas biti gol? Požurimo se, ljudi, jer svi želimo ići na ručak.

Mislite li da će scene seksa izazvati polemike?

- Ne znam. Bit će zanimljivo vidjeti. Gledatelji kabelske televizije navikli su se na seks i očekuju ga, ali nisu se navikli na seriju o seksu. Na neki način golotinju i seksualni sadržaj u ovoj seriji smatram manje obveznom nego u većini drugih televizijskih serija jer se mi ne pretvaramo da je naša serija o bilo čemu drugom. Ovo je serija o znanstvenicima koji istražuju seks. Ovo je serija o seksu. Naravno da ćemo prikazati mnoge scene seksa i vidjet ćemo što će ljudi misliti o tome. Prikazat ćemo pravi intimni seks i scene seksa u svrhe kliničkog istraživanja. Nije riječ o zmajevima... Samo kažem.

Adrian ANDREJEK

Virginia Johnson

stvarna znanstvenica koja je istraživala seks kada je bio najveći tabu

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Elizabeth Anne Caplan

DATUM ROĐENJA: 30. lipnja 1982.

MJESTO ROĐENJA: Los Angeles, Kalifornija

LJUBAVNI STATUS: Slobodna

Najčitanije iz rubrike