Sport
NOVI PROBLEMI U GRADSKOM VRTU

Perošević, Roce i Matas upitni za Rujevicu
Objavljeno 26. kolovoza, 2015.
Osijekova rezultatska agonija gotovo se poklopila s izostankom kapetana Hrvoja Kurtovića

Trener Dražen Besek sprema momčad za jedno od najtežih gostovanja u HNL-u. Okolnosti koje prate bijelo-plave uoči gostovanja u Rijeci daleko su od idealnih, ali iz te kože se ne može.

Mala je vjerojatnost da će Osijekova rezultatska noćna mora koja traje od gostovanja u Splitu sve do danas prestati baš u nedjelju na Rujevici.

Rijeka je razina iznad

Rijeka pripada u onu kategoriju momčadi koje su osjetno kvalitetnije od Osijeka. S obzirom na to da bijelo-plavi nisu na kraj znali izići ni sa suparnicima koji su im kvalitetom mnogo bliži, kako onda vjerovati da će se moći nositi s Rijekom. No, tko zna. Nogomet je čudna igra koja zna ponuditi svakakva iznenađenja. Ovaj tjedan u Gradskom vrtu uglavnom prolazi u neizvjesnosti oko zdravstvenog stanja trojice prvotimaca. Izvan stroja su Antonio Perošević i Goran Roce, koji su se ozlijedili tijekom susreta s Hajdukom, a na ozljedu se požalio i Nikola Matas. Svoj trojici nastup protiv Rijeke pod velikim je upitnikom. Ako tome dodamo i Tomislava Čuljka koji sigurno neće moći participirati u momčadi za Rijeku jer ima tri žuta kartona jasno je kako bi Besek mogao biti prisiljen na promjene.

- Nisam pobornik čestih rotacija u momčadi, a u našem slučaju one nisu dobre i zbog toga što se još uvijek uigravamo. Treba standardizrati ekipu, no protiv ozljeda se ne može. Mislim kako ni jedan od njih nije teže ozlijeđen, ali nije dobro ni to što će propustiti veći dio treninga ovog tjedna - kaže Besek.

Ipak, ako mu otpadnu Perošević i Roce, koji su bili prve napadačke opcije u prethodna dva susreta, Besek će moći računati na Nikolu Mandića koji je odradio suspenziju zbog isključenja u Koprivnici. Besek Mandića smatra važnim igračem.

- On je važan igrač za agresivnost koju tražimo. Mnogo radi i pritišće suparničke braniče, a to se njegovim izostankom pomalo izgubilo u igri. Svakako je dobra stvar što se on vraća u konkurenciju za momčad - kaže Besek.

Ne ide bez kapetana

Zanimljiv je i podatak kako se Osijekova rezultatska agonija gotovo poklopila s izostankom kapetana Hrvoja Kurtovića. On se nedavno podvrgnuo čišćenju koljena i na teren bi se mogao vratiti nakon prvenstvene stanke. Inače, nije ovo prvi slučaj da Osijeku ide slabije kada je Kurtović izvan stroja, jer nešto se slično dogodilo i prošle sezone. Očito kapetan ima snažan utjecaj na suigrače.

- I on je važan u tom dijelu agresije, a nerijetko svojom borbenošću i zalaganjem povuče i ostatak momčadi. Nema dvojbe da je njegov izostanak hendikep za nas - kaže Besek.

Hendikepa Osijek u ovom trenutku ima mnogo, pa se zbog toga prvenstvena stanka čeka s nestrpljenjem. Ta dva tjedna bez prvenstvenih utakmica mogla bi biti vrlo značajna za Osječane. Naime, momčad se slagala u hodu kada je prvenstvo već počelo pa Besek nije imao previše vremena za pravo uigravanje, a osim toga većina novopridošlih igrača nije stigla u optimalnom tjelesnom stanju. Zato će stanka biti prilika za balansiranje tih raznih manjkavosti. Rijeku još treba nekako pregurati, a onda se spremiti za ono što slijedi nakon stanke. U tom razdoblju neće biti pardona i prava na krivi korak jer raspored Osijeku nudi dobru prilika za popravljanje plasmana.

Dalibor KELER

Vraća se Mandić

napadač je odradio suspenziju nakon isključenja u Koprivnici

Najčitanije iz rubrike