Kultura
GLUMCI VINKOVAČKOG GK JOZA IVAKIĆ OTVORILI FESTIVAL KAZALIŠTA S BALKANA

Predstava “Čehov na kvadrat” u Tuzli
Objavljeno 27. kolovoza, 2015.

VINKOVCI – Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci pripala je čast da s predstavom “Čehov na kvadrat”, nastalom u koprodukciji s Kazalištem “Nova scena” Vinkovci, otvori 15. Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana – “Pozorište bez granica 2015” Tuzla (BiH).

– Predstava je izvedena pred 300 oduševljenih gledatelja u prostoru ateljea Ismeta Mujezinovića, u Tuzli. Za vrijeme trajanja festivala, od 25. do 29. kolovoza, osim vinkovačke predstave publici će se predstaviti kazalište iz Vodica, Draft teatar Tuzla, Teatar Harlekin iz Slovenije te Amatersko kazalište s Kosova – naveli su iz vinkovačkog kazališta.

Prenijeli su i podatak kako je spomenuti festival zamišljen “kao skup kazališta koja gaje istraživački teatar ne plašeći se u svojim scenskim nastupima uvijek i nanovo donositi događaje iz trenutačnog života”. Pritom su profesionalna i amaterska kazališta podjednako dobrodošla sa svojim prikazom i “jedino što je bitno kod izbora predstava za festival jest njihova kvaliteta”.

– Organizator festivala ističe kako ne želi nikakve granice u kulturnoj razmjeni i umjetničkoj slobodi – navodi se. Inače, glumačku postavu predstave “Čehov na kvadrat” redatelja Vladimira Andrića, čine Zorko Bagić, Bruno Vendling, Andrijana Raguž, Željko Mandić, Ilija Červen i Andrija Badžek. (S.B.)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

Najčitanije iz rubrike