Regija
ĐAKOVO IDUĆEG VIKENDA POSTAJE PRAVI CENTAR TAMBURAŠKE GLAZBE

3. Đakovo, srce Slavonije uz Osječko 1664
Objavljeno 27. kolovoza, 2015.

ĐAKOVO – Na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka 29. i 30. kolovoza održat će se tamburaški spektakl 3. Đakovo, srce Slavonije, ove godine uz Osječko 1664 – najavili su na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković, Jozo Adrić s Radio Đakova, jednog od organizatora, te direktor Osječke pivovare Antonio Drobina.

- Pred nama je treće Đakovo, srce Slavonije, a prvi put uz Osječko 1664. Zahvaljujući Osječkom pivu u Đakovu će se prvi put održati dani prvog hrvatskog piva. Na taj način podići ćemo ovu manifestaciju kojom završavamo Đakovačko ljeto, a dajemo na značaju tamburaškoj glazbi u Đakovu. S obzirom na broj bendova, ono što je Nashville za country-glazbu, to je Đakovo za tamburašku glazbu, kazao je Vinković, zahvalivši suorganizatorima Radio Đakovu, tvrtci Panonica, Turističkoj zajednici Đakova, a posebice tvrtki Osječko pivo, koja prati brojne manifestacije na đakovačkom području, osobito Đakovačke vezove. Dodao je i kako je Đakovo puno manifestacija, a želeći podići upravo ovu na veću razinu, već od ponedjeljka, završetkom aktualne, bit će otvoren natječaj za nove pjesme koje će biti prvi put otpjevane na četvrtoj manifestaciji. Na taj način, rekao je Vinković, žele dati dovoljno vremena svim autorima i izvođačima, kao i organizatorima da se što bolje pripreme. Jozo Adrić kazao je kako će na stranici Radio Đakova biti objavljen natječaj za nove skladbe za 4. Đakovo, srce Slavonije.

- I ove godine nastupit će kvalitetni izvođači: Slavonski dukati, Izvor, Prijatelji, Zvona, Slavonska duša, Đerdani, Kadenca, Bećarine, Slavonski san, Slavonia band, Sanja i Grega band, što sve jamči dobar tamburaški događaj”, najavio je Adrić. Direktor Osječke pivovare Antonio Drobina također najavljuje nastavak suradnje započete 2002. godina s Đakovačkim vezovima.

- Kako Đakovo želi njegovati svoju tradiciju u tamburaškoj glazbi, a kako mi proizvodimo pivo na tradicionalni način, smatram da je ovo spoj tradicije kulturne baštine i proizvodnje Osječkog piva - rekao je Drobina, pozvavši Đakovčane, ali i druge posjetitelje na ovu manifestaciju. U Strossmayerovom parku, najavili su, bit će postavljen veliki šator s gastroponudom.M. Muškić

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike