Dome slatki dome
ZAPOČNITE KREATIVNO NOVU ŠKOLSKU GODINU

Trendi dječja soba
Objavljeno 27. kolovoza, 2015.
Osim knjiga, odjeće i obuće, pripremite i dječju sobu za novu sezonu

Vrijeme je priprema za školu pa dječja soba postaje središte interesa obitelji. Osim knjiga, odjeće i obuće, pripremite i dječju sobu za novu sezonu.

Bilo da se radi o postojećim ili novim sobama, nekoliko je neizostavnih detalja koji će ovaj prostor učiniti trendovskim!

Trend koji je prisutan i u svijetu odraslih je uređenje dječjeg svijeta kroz boje i dezene. Dječja soba treba biti vesela. Unesite boje poput crvene, sive, narančaste, ružičaste, žute i neizostavne plave. Sve to iskombinirajte s detaljima u strukturi drveta. Dobit ćete vrlo zanimljivu patchwork strukturu dječje sobe koja će sama po sebi biti kreativna, što je važno za život i razvoj djeteta.

Korak dalje u kreativnosti napravit ćete uvođenjem ploče za crtanje. U svijetu digitalne tehnike ova se ploča može već smatrati retrodetaljem, a to ćete osobito postići ako joj zaoblite rubove. Ipak, neovisno o trendu, ova ploča može postati prostor iskazivanja osjećaja i razmišljanja vašeg djeteta te prostor za igru i učenje. Pažljivo ju ukomponirajte s ostalim bojama. Ako je ploča crna, obvezno uvedite crne detalje u sobu pa će ona postati i dekorativni element.

Fototapete s makrouzorkom izrazito su trendovske pa ih iskoristite i u dječjoj sobi. Isprintajte likove svoje djece na velikim formatima te ih postavite na izražajne dijelove zida. To će biti najljepši ukras sobe. I ovdje pripazite da kolorit fotografije bude u skladu s bojama sobe.

Motivi prirode su također u trendu pa iskoristite tapete s takvim motivima i oblijepite dio zida ili kreveta. Ovo će biti mali detalj koji će privući veliku pažnju!

Uvedite retrodetalje u dječje sobe jer je to neizostavni dio trenda. Jedan od načina je da postavite nove ručkice u retrostilu koje će svojom bojom ili bojama biti dekorativne. To znači da je potrebno postići kontrast fronte i ručkice. Jednostavna pravokutna ručkica sa zaobljenim rubovima savršeno će pristajati svakoj sobi.

Možete u prostor unijeti i retrostolicu ili foteljicu, lampu ili luster i cilj će biti postignut.

Etnomotivi su također neizostavan dio trenda. Navlake kreveta i jastučići idealan su prostor za ovakve detalje. Nije bitno iz kojeg podneblja i kakavog uzorka, ali važno je da uzorci pristaju postojećim bojama. Dovoljno je u prostor ubaciti torbu s etnodetaljem ili staviti etnoprostirku na zid da bi dječja soba dobila trendovski izražaj.

Na financijski pogodan i zabavan način uvedite detalje u dječju sobu i započnite kreativno novu školsku godinu.

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh.

DJEČJA

SOBA TREBA BITI VESELA

Unesite boje poput crvene, sive, narančaste, ružičaste, žute i neizostavne plave

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike