Osijek
OSJEČKO LJETO MLADIH ODRŽAT ĆE SE 35. PUT, OVE GODINE IZVAN TVRĐE

Bit će koncerata, predstava, radionica, predavanja i sportskih natjecanja
Objavljeno 26. kolovoza, 2015.

Već tradicionalno, 35. po redu Osječko ljeto mladih ove će godine zacijelo ostati upamćeno zbog više noviteta, a ponajprije po tome što se neće održavati u Tvrđi. Naime, mjesto održavanja bogatog programa, u kojemu će doista svatko naći nešto za sebe, bit će u kampusu, odnosno Manježu, ispred Umjetničke akademije, pokraj Barutane, te na prostoru bivše Ugostiteljske škole. Ova, sadržajima bogata manifestacija svečano će se otvoriti 2. rujna, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, i potrajati do 6. rujna.

- Ove je godine program vrlo raznolik i prvi put obogaćen edukacijskim dijelom u kojem će sudjelovati eminentni stručnjaci. Od noviteta imamo i to što će se u sportskom dijelu prvi put održati Bubble soccer, i to na Srednjoškolskom igralištu. Taj će događaj zacijelo pokazati i svoju humorističnu stranu, a sve zahvaljujući jednom studentu koji je pokrenuo ovo događanje - pojasnio je jučer na konferenciji za novinare Dalibor Tufeković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta J. J. Strossmayera, organizatora Osječkog ljeta mladih. Partner je agencija Koncert d.o.o, generalni je sponzor Osječka pivovara, a novi sponzor tvrtka Ferivi.

Na ovogodišnjem Osječkom ljetu mladih posjetitelji će moći uživati i u radionici crtanja, lutkarskoj predstavi, ali i nastupima brojnih zvučnih glazbenih imena. Bit će to Željko Bebek, Gužva u 16-ercu, Vigor, Van Gogh i drugi. Od sportskih disciplina organizirani su odbojka, basket i utrka, dok će u edukacijskom dijelu posljednji dan obilježiti gost iznenađenja. Organizatori ništa nisu prepustili slučaju pa će tako prostor Manježa u dane OLJM-a biti potpuno natkriven. M. Mihelić

OLJM OTVARA ZAK, SLIJEDE SCIENCE CAFFE, VIGOR, BREVIS...

Nakon otvorenja OLJM-a 2. rujna nastupit će Ivan Zak. Drugi je dan bogat programom pa tako u glazbenom dijelu nastupa Vigor, dok će zanimljivo predavanje održati doc. prim. dr. sc. Dunja Degmečić, koja će govoriti o kliničkoj smrti, a bit će ondje i Science Caffe. Istoga će se dana održati i koncert Brevis - limited edition, dok će u sportskom dijelu biti organiziran mali nogomet, bubble soccer te ženska odbojka.

Najčitanije iz rubrike