Regija
KOMŠIĆ NAKON DANA BRANITELJA VUKOVARA:

Gradonačelnik mora poštivati sve datume
Objavljeno 25. kolovoza, 2015.

VUKOVAR – Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara 2003. god., na sjednici u srpnju 2013. donijela je odluku da proglasi „Dan vukovarskih branitelja“, koji će se svake godine obilježavati na dan početka otvorenog i organiziranog napada agresora na Vukovar, i početka herojske obrane vukovarskih branitelja 24. kolovoza – priopćili su iz Koordinacije čiji je predsjednik Zdravko Komšić. Navodi se i kako u Vukovaru djeluje 20-ak udruga iz Domovinskog rata, a „novoosnovana udruga, koja sebe naziva koordinacija, uz potporu nekoliko također novoosnovanih udruga (od tri člana), osporavaju i bojkotiraju taj datum“, a u bojkotu im pridružila, navode, gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom, što smatramo sramotnim činom koji omalovažava vukovarske branitelje i herojsku obranu Vukovara i Hrvatske“.

– Gradonačelnik je morao biti neutralan i poštivati sve datume koje su odredili vukovarski branitelji, biti na polaganju vijenaca za poginule i nestale branitelje, a ne se javno ograđivati od spomenute godišnjice – ustvrdio je Komšić. Pritom je i postavio nekoliko pitanja Penavi, primjerice koliko je udruga donijelo odluku (molio bih popis tih udruga), da se više ne obilježava „Dan vukovarskih branitelja“ 24. kolovoza, nego 10. ožujka“, ako je, kako navodi, sedam udruga bilo protiv obilježavanja u Bogdanovcima, a nekoliko udruga je neutralno. Upitao je Penavu: „Tko je on da određuje koja je koordinacija prava, a koja kriva?“.

– HDZ-ov gradonačelnik, i svita oko njega, misle da je u Vukovaru sve počelo njihovim povratkom u grad i preuzimanjem vlasti, ne shvaćajući da je Vukovar živio prije njih i da će živjeti i nakon njih – navodi se u priopćenju.S.Butigan

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike