Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE U ZADRU OSTVARILI PRVU OVOSEZONSKU POBJEDU

Trijumf u Stanovima ne smije nikoga opustiti
Objavljeno 25. kolovoza, 2015.

VINKOVCI - Pobjedom u gostima protiv Zadra momčad Cibalije jednim je dijelom ispravila pogrešku iz prvog kola kada je kod kuće poražena od Šibenika. Pobjeda od 3:0 zvuči uvjerljivo, ali je posve zaslužena. Posebice kada se zna kako su Vinkovčani u oba poluvremena, osim pogodaka, imali još po dvije, tri prilike za pogodak. Trener Damir Milinović nakon susreta zadovoljno je komentirao igru svoje momčadi.

- Zadovoljan sam koliko zbog pobjede, toliko i zbog igre, jer su dečki pokazali da mogu. Prvo poluvrijeme bili smo ozbiljna momčad, koja je znala što hoće u Zadru i kako doći do cilja. Igrali smo odlično, stvarali prigode i postigli dva gola, koja su nam u nastavku dala još veću motivaciju za konačan uspjeh. U drugom poluvremenu postigli smo još jedan gol, a uz to imali još nekoliko poluprilika i prilika za gol. Ova nam je pobjeda jako trebala kako bismo dokazali sami sebi da možemo i koja će nam podići samopouzdanje - rekao je Milinović.

Unatoč teškom porazu od Dugopolja, od Zadra se puno više očekivalo. Ipak su oni dojučerašnji prvoligaši. No, očito se Cibalia od prve minute postavila kao gospodar situacije?

- Zadar je prikazao koliko je mogao jer smo se mi postavili od prve minute kao momčad koja je došla po bodove. Nismo im dopustili da nam ugroze gol. U prvom poluvremenu uspjeli smo jednom šutnuti u okvir gola, a ni to nije bilo nešto opasno. Zadar će ubuduće biti sve bolja momčad, jer su oni koji su gledali utakmicu rekli kako je Zadar bolje igrao protiv nas nego protiv Dugopolja i sigurno će se dizati iz utakmice u utakmicu.

Napadači su se probudili u pravo vrijeme, a osim postignuta tri pogotka bilo je bar još nekoliko stopostotnih prigoda. Velika je stvar što se u strijelce upisuje više igrača.

- U prvom redu mi je drago što su napadači postigli tri gola, a pogotovo mladi Turčin koji je često u prilici za gol. Konačno je probio barijeru i vjerujem kako će u sljedećim utakmicama biti još bolji i još efikasniji. Ovi pogodci će napadače psihološki rasteretiti i siguran sam kako će ubuduće biti još efikasniji. Ipak, ne smije nas ova pobjeda opustiti jer nas u sljedećim utakmicama čekaju još veća iskušenja. U subotu nam dolazi Dugopolje, što je veliki test za igrače. Zbog toga smo se već danas okrenuli toj utakmici - rekao je Milinović. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike