Osijek
SRETAN KRAJ PRIČE O OSTAVLJENOM CRNOM PSU

Labradora udomio vlasnik
Cadillaca i dao mu ime Ogi
Objavljeno 24. kolovoza, 2015.

Vezani članci

IZ AZILA PORUČILI DA TRENUTAČNO NEMAJU MJESTA

Vlasnik izbacio iz automobila crnog labradora, koji otad luta svuda po gradu

POTRESNA PRIČA ODJEKNULA I U DUBROVNIKU

Zlostavljanoj maci Silente virtualni kum postao bubnjar istoimene grupe

Dok smo, zabrinuti za sudbinu crnog, dobro odgojenog labradora kojeg je vlasnik izbacio iz automobila na području Tvrđavice prošloga tjedna, pisali članak u nadi da će ga netko udomiti, njegov je novi vlasnik već osmišljavao veterinarski pregled i čipiranje!

Naime, priča o psu koji je prošao sve dijelove grada, a na svoje bi mjesto u Azilu morao čekati do daljnjega jer su svi kapaciteti trenutačno popunjeni, dobila je sretan epilog i Ogi, kako se sada zove, pronašao je novi dom. Dejan Prohaska ponosno kaže da više nije ni nečiji ni ničiji, nego samo njegov pas!

- Došao je još u petak poslijepodne na terasu mog kafića (Cadillac, nap.a.), sjeo i od tada se više nije odvojio od mene. Odveo sam ga kući i odlično se snašao, a vidim da je vrlo umiljat i poslušan. Stane pred semafor, ide uz nogu i jasno mi je da je mlad, ne može biti više od godinu dana. Inače, imam još dva jokširska terijera, s kojima se Ogi dobro slaže, osim što ovi mali sad još brane svoj teritorij - ispričao je Prohaska.

Dodaje kako se Ogi već snašao i u okolici pa je tako nedavno pronašao put do kuće nakon šetnje. Inače, ime je dobio, kaže Prohaska, po njegovu bivšem psu koji mu je bio vjerni pratitelj godinama, a osim njega ima još i Ota te Zoju jer, kaže, obožava životinje. To je ujedno bio i razlog što se, nakon što je vidio da je riječ o mirnom i poslušnom psu, odlučio da ga istoga trena udomi.

- Više ga nikome ne vraćam, jer taj pas zaslužuje imati dom i nekoga tko će ga bez rezerve voljeti - zaključuje Prohaska.

Dodajmo tomu da su se, nakon što se priča o psu proširila na društvenim mrežama, i neki drugi Osječani javljali u želji za njegovim udomljenjem. Sudbina je htjela da se nađe baš na terasi Cadillaca, gdje je pronašao ono što je tražio - čovjeka koji će se za njega uvijek s ljubavlju brinuti. M. Mihelić

Ogi se dobro slaže s Deanovim jokširskim terijerima Otom i Zojom

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike