Regija
U SLATINI SPORTSKI SUSRETI RATNIH VOJNIH INVALIDA I BRANITELJA VPŽ-A

Družili se i nadmetali u pikadu, streljaštvu i visećoj kuglani
Objavljeno 24. kolovoza, 2015.

SLATINA – Udruga HVIDR-a Slatina organizirala je u povodu Dana grada tradicionalne Sportske susrete hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja s područja Virovitičko-podravske županije (VPŽ). Nakon okupljanja na Trgu Ruđera Boškovića, sudionici susreta u koloni su se uputili u središte grada, gdje su ispred spomenika u Parku 136. slatinske brigade odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Susrete je otvorio gradonačelnik Ivan Roštaš, a natjecatelje su pozdravili i zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak, predsjednik Zajednice udruga Hvidre VPŽ-a Nenad Križić te predsjednik Hvidre Slatina Mato Bubaš kao domaćin. Na susretima je nastupilo više od 50 natjecatelja iz udruga Hvidre Virovitica, Orahovica i Slatina, županijske Zajednice udruga Hvidre, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ-a, Kluba hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica i Branitelji MO Kozice.

Hrvatski ratni vojni invalidi i branitelji iz cijele županije svoju natjecateljsku formu pokazali su u pikadu, streljaštvu i visećoj kuglani. Najuspješniji u streljaštvu bili su Stjepan Krahulec i Velimir Petrović (iz Udruge Prvi hrvatski redarstvenik) te Milan Krizmanić (iz Hvidre Virovitica). Prva tri mjesta u pikadu zauzeli su Stjepan Pavić (Hvidra Orahovica), Zvonko Podboj (Branitelji MO Kozice) i Darko Bašić (Branitelji liječeni od PTSP-a Nova Bukovica). U visećoj kuglani najbolji su bili Zvnoko Gorički (Hvidra Virovitica), Miroslav Marković i Marko Marković (Hvidra Slatina). Medalje najuspješnijim natjecateljima uručili su nacionalni predsjednik Hvidre i saborski zastupnik Josip Đakić i predsjednik Zajednice udruga Hvidra VPŽ-a Nenad Križić.

Osim sudjelovanja u sportskim nadmetanjima, branitelji su proveli ugodno vrijeme u druženju i evociranju uspomena na ratne dane. Njihovi domaćini u drugom, neformalnom dijelu susreta bili su Vijeće Mjesnog odbora Kozice i NK Kozice.

Petar Žarković

Prijave za kuhanje čobanca

Već sljedećeg vikenda, u nedjelju, 30. kolovoza, u Parku 136. slatinske brigade Udruga Hvidra Slatina organizira 8. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca, na kome se očekuje veliki broj posjetitelja, ali i natjecatelja, jer prijave još traju.

Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike