Regija
PIŠKOREVAČKI SOKACI

Ljepota običaja i narodnog ruha bljesnula na sokacima
Objavljeno 24. kolovoza, 2015.

PIŠKOREVCI – Ljepota i mladost, kulturna baština, ono što su naši stari sačuvali za generacije koje dolaze, bljesnuli su prošli vikend na ulicama Piškorevaca, gdje je održana tradicionalna kulturna manifestacija “Piškorevački sokaci”. I ove su godine “Sokaci” okupili velik broj zaljubljenika u folklor i tradiciju. Piškorevačkim sokacima već dvadeset i prvu godinu zaredom čula se pjesma, tambure i topot konja.

Ova dvodnevna manifestacija u organizaciji Mjesnog odbora Piškorevci i domaćeg KUD-a “Zora” održala se u okviru manifestacije “Đakovačko ljeto 2015”. Nakon što su svi sudionici programa prošli selom u svečanoj povorci, u središtu sela otplesali su zajedničko kolo na oduševljenje svih posjetitelja. Ovogodišnje “Sokake” otvorio je dožupan osječko-baranjski Dragan Vulin, koji je čestitao organizatorima i istaknuo kako je Županiji bitno da se veliko bogatstvo koje imamo i na koje moramo biti ponosni, sačuva i prenese da mlađe generacije.

U folklornom dijelu programa, koji je vodila Maja Nikačević, nastupili su: dječja i odrasla skupina KUD-a “Zora” Piškorevci, KUD-ovi “Tančec” Jelševec Nardski, “Sklad” Đakovo, “Drenjanci” Drenje, “Ivan Goran Kovačić” Velika, “Slavonija” Đurđanci, ŽVS “Đakovčanke”, Udruga “Prekodravski zvon” Gola, te HKD “Napredak” Odžak. Piškorevački sokaci zatvoreni su zabavnim programom uz TS “Brace”. M. Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike