Mozaik
FESTIVAL U VARAŽDINU

17. Špancirfest pod novim sloganom: "Pokreni svoju kreativnost"
Objavljeno 25. kolovoza, 2015.
Ovogodišnji Špancirfest donosi iznimno zanimljiv, kvalitetan i raznolik program

Špancirfest, najpopularniji i jedan od najuspješnijih hrvatskih festivala u 2015. nosi novi slogan - "Pokreni svoju kreativnost", a ovo izdanje zaista će predstaviti kreativni iskorak ne samo u činjenici da će publika biti aktivni dio festivala, nego i u načinu na koji se Špancirfest iznova redefinira, otvara nove pravce razvoja zadržavajući poznati i provjereni šarm..

Ovogodišnji Špancirfest brojnoj publici koja do nedjelje posjeti Varaždin donosi iznimno zanimljiv, kvalitetan i raznolik program, a posebni će se naglasak staviti i na strateško poticanje kreativnih i kulturnih industrija te njihovo izravno povezivanje s tržištem.

Koncertni je program izuzetnim i posebno za Špancirfest pripremljenim nastupom u predivnom ambijentu nove glazbene pozornice u perivoju varaždinske vile Bedeković, otvorio Maksim Mrvica. Popularni Stančićev trg rasplesala je francuska atrakcija Nouvelle Vague, a glavna festivalska pozornica kod Starog grada bila je rezervirana za čvrsti rock-zvuk zagrebačkog Gatuza, nagrađivanu i hvaljenu kantautoricu Saru Renar, a to je bio sjajan uvod u najveću glazbenu atrakciju prvog dana Špancirfesta - švedske rock-zvijezde Mando Diao.

Tijekom dana ulice i trgove Varaždina prepune dobro raspoloženih lica razveselili su brojni ulični glazbenici, performeri, ali i verglaši koji su se u velikom broju okupili na svoj 2. Međunarodni susret.

S radom je počeo Park kreative s brojnim kreativnim radionicama za djecu, ali i ponekog odraslog. U skladu s novim sloganom Špancirfesta, posjetitelje je dočekalo i novo ruho Uske ulice, koja je ove godine rezervirana za tridesetak mladih umjetnika koji će u njoj stvarati i izlagati svoja djela.

Sjajnu glazbenu večer drugog dana festivala zaokružio je Bajaga & Instruktori. Ulični program bit će još bogatiji, a posebno treba naglasiti jedinstveni i spektakularni nastup francuske skupine Transe Express. Njihov dolazak u Varaždin dio je Festivala Francuske u Hrvatskoj - Rendez vous.(J.Kn.)

Najčitanije iz rubrike