Sport
HAJDUK LAKO SVLADAO GOSTE IZ GRADSKOG VRTA

Osijek bezopasan na Poljudu
Objavljeno 23. kolovoza, 2015.

Nogometaši Osijeka na Poljudu su nastavili negativan niz u prvenstvenim porazima. Više od uvjerljivog poraza od Hajduka treba ipak zabrinuti činjenica kako su bijelo-plavi bili potpuno bezopasni. Tijekom cijelog susreta nisu ni jednom zapucali u okvir Kalinićevih vrata.

Gotovo deset tisuća gledatelja došlo je pogledati susret Hajduka i Osijeka. Za Hajduk je utakmica bila dvostruko važna, ponajprije zbog prvenstvenih bodova, a drugo zbog stvaranja dobre atmosfere uoči uzvratne utakmice 4. kola europske lige protiv Slovana Liberec, koja se u četvrtak igra također na Poljudu. Nakon dvije minute priprijetili su gosti. Matas je s desnog boka ubacio uporabljivu loptu pred vrata Kalinića, no Perošević nije stigao na vrijeme. Samo nekoliko minuta poslije umalo je Arsenić zabio autogol, glavom je vratio loptu prema svojim vratima, no nije vidio da ih je Mikulić napustio. Osječki čuvar mreže ipak je uspio spriječiti najgore. No bio je nemoćan u 19. minuti, kada je vodstvo Hajduku donio Maloku. Bili su domaćini u prilici da povećaju vodstvo u 23. minuti, nakon slobodnog udarca s desnog boka koji je izveo Sušić, najviši u skoku u kaznenom prostoru gostiju bio je Milović, pucao je glavom, a lopta je pogodila gredu. U samoj završnici u izglednoj situaciji bio je Caktaš, njegov udarac Mikulić je skrenuo u korner. Zanimljivo, trener Osijeka Dražen Besek već je u prvom poluvremenu posegnuo za dvije zamjene. Umjesto ozlijeđenog Rocea ušao je Mihaljević, a potom je Peroševića zamijenio Štrkaljem.

Početak drugog dijela obilježila je bakljada Torcide na sjeveru. Bio je to odgovor na izjave predsjednika kluba Brbića i predsjednika Nadzornog odbora Pavasovića-Viskovića koji su poslije utakmice u Liberecu protiv Slovana zbog bakljade Torcide izjavili da su to učinili “neprijatelji kluba”. Na terenu, Hajduk je nastavio dominirati i u drugom dijelu, no nisu bili učinkoviti do same završnice, kada su postigli dva pogotka. Najprije je nakon kornera Balića u 87. minuti Caktaš s desetak metara zatresao mrežu Mikulića, da bi u sudačkoj nadoknadi Bencun koji je ušao u igru u 87. minuti na dodavanje Balića prevario vratara Mikulića i ušetao loptom u prazan gol. Tako je Hajduk na kraju ostvario uvjerljivu pobjedu iako igrom tijekom svih 90 minuta nisu blistali. No Osijek se na žalost, pokazao i prikazao kao najslabija momčad koja je ove sezone, a možda i posljednjih nekoliko sezona, gostovala na Poljudu.

Toni BILIĆ

SPLIT - Gradski stadion Poljud. Vrijeme i teren: pogodni za igru. Noćna utakmica. Gledatelja: 8.305. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) 7. Strijelci: 1:0 Maloku (19), 2:0 Caktaš (87), 3:0 Bencun (90). Žuti kartoni: Bencun (Hajduk), Šorša i Čuljak (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ELVIR MALOKU (HAJDUK)

HAJDUK

3 (1)

Kalinić 6, Juranović 6,5, Milović 6,5, Mišić 6,5, Milić 6, Caktaš 7, Balić 6,5, Sušić 7, Maloku 7 (od 73. Mujan -), Vlašić 6 (od 83. Bencun -), Kiš 6 (od 54. Maglica 6).

OSIJEK

(0)

Mikulić 6, Matas 5,5 (od 78. Špoljarić -), Džolan 5,5, Maslač 5,5, Arsenić 5, Šorša 5,5, Radotić 5,5, Lesjak 6, Šabić 5, Roce 5 (od 38. Mihaljević 5), Perošević 5 (od 42. Štrkalj 5).

1:0

Maloku je primio loptu na vrhu kaznenog prostora s desne strane, pucao i pogodio desni gornji kut nemoćnog Mikulića.

2:0

Nakon kornera Balića Caktaš je s desetak metara zatresao mrežu Mikulića, koji je čini se pogrešno procijenio let lopte

90

Bencun je nakon dodavanja Balića prevario vratara Mikulića i ušetao loptom u prazan gol.

Plus

Pobjeda nad Osijekom prije uzvrata susreta 4. pretkola europske lige protiv Slovana Liberec unijela je samopouzdanje ali i vjeru svih u Hajduku, posebice navijača da mogu nadoknaditi minus od jednog gola nakon prvog ogleda i ostvaritiplasman u Europsku ligu. Premda treba napomenuti da bijeli nisu blistali, ali su na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu.

minus

Od Osijeka smo ipak očekivali “mrvicu” više, no pokazalo se da trener Besek u svojim redovima ima , i previše, igrača koji ne zaslužuju da igraju na prvoligaškim travnjacima. Nema dvojbe da Osječane čeka teška i grčevita borba za opstanak. Na Poljudu nisu ništa prikazali, djelovali su bezidejno, bespomoćno, loše, nemoćno...

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike