Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE USPJEŠNO OKONČALI GOSTOVANJE U ZADRU

Vinkovčani trijumfalno kroz Stanove
Objavljeno 23. kolovoza, 2015.

Nogometaši Cibalije, nakon poraza u prvom kolu od Šibenika u Vinkovcima, prvo gostovanje ove sezone okončali su pobjedom. U Zadru su postigli tri pogotka za tri boda. Sinoćnji susret bio je prvi drugoligaški Zadra i Cibalije. Oba su sastava posrnula u prvom kolu na svojem terenu, s tom razlikom što su Zadrani izgubili katastrofalno od Dugopolja, 5:0, a Cibalia 2:1 od Šibenika. Trener Cibalije Damir Milinović u odnosu prema susretu sa Šibenikom promijenio je tri igrača. Umjesto Matije Petrovića, Josipa Tomaševića i Belmina Sikire priliku su od početka dobili Mate Crnčević, Jakov Filipović i Edi Baša. Izmjene su očito donijele pomak u igri Cibalije, jer su već u prvom poluvremenu nogometaši Cibalije nadigrali Zadar i samo ga je sreća spasila da već u prvom dijelu susreta Vinkovčani ne riješe utakmicu. Odolijevali su Zadrani 30 minuta, a onda je kapetan Cibalije Frane Vitaić namjestio loptu za izvođenje slobodnog udarca s nekih 30 matera i snažnim i preciznim šutom pogodio same rašlje Gluićeva gola. Oduševljenje ili šok vodstvom Cibalije još se nije stišalo, a na semaforu je bilo 0:2. Odličnom akcijom mladi Tomislav Turčin izbio je sam pred vata Zadra i smireno poentirao, 0:2.

U drugom poluvremenu nogometaši Damira Milinovića nastavili su dobru igru. Imali su i dalje terensku incijativu, ali, na žalost, do promjene rezultata nije dolazilo sve do treće minute sudačke nadoknade. Tada je Vidović odbijenu loptu iz gužve uspio plasirati u nebranjeni dio mreže gola Zadrana. S obzirom na prikazanu igru Vinkovčani su više nego zaslužili ovu pobjedu. A. Grgić

ZADAR 0
CIBALIA 3 (2)

ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 500. Sudac: Mario Repušić (Runovič). Strijelac: 0:1 Vitaić (30), 0:2 Turčin (32), 0:3 Vidović (90.+3). Žuti kartoni: Batur (Zadar). Crvenih kartona nije bilo.

ZADAR: Gluić, Bilaver, Tokić, Čirjak, Jurić, Jurjević, Butić, Terkeš, Anić, Viduka, Batur

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Filipović, Crnčević, Vitaić, Mijoković, Baša, Turčin, Ugrina, Plum

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike