Osijek
SJEDIŠTE ZAJEDNICE USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH PREBAČENO U OSIJEK

Nova predsjednica Osječanka Eržebet Tomić
Objavljeno 24. kolovoza, 2015.

Sjedište Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih prebačeno je iz Zagreba u Osijek, a za novu je predsjednicu jednoglasno izabrana Osječanka Eržebet Tomić, prof. pedagogije. Prof. Tomić ravnateljica je Pučkog otvorenog učilišta Poetika, a obrazovanjem odraslih bavi se niz godina.

- Čast mi je što su me kolege izabrali za predsjednicu Zajednice. Želja mi je bila da se sjedište prebaci u Osijek, jer smatram da naš grad to zaslužuje zbog dugogodišnjeg kvalitetnog rada na obrazovanju odraslih, i u tome su me moji kolege podržali. Prva sljedeća skupština Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih bit će na jesen u Osijeku, a sjedište u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Poetika, Bartola Kašića 58 - kaže prof. Tomić.

Inače, Zajednica ustanova za obrazovanje odraslih osnovana je 2009. godine, a trenutačno ima 36 članica iz cijele Hrvatske. Naša sugovornica, pedagoginja po struci, u svojem mandatu želi omasoviti Zajednicu, ali joj i dodati pridružene članove.

“Također, planiram ostvariti suradnju sa sličnim ustanovama, kao i još bolje kontakte s Agencijom za obrazovanje odraslih i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Želja mi je unaprijediti rad ustanova za obrazovanje odraslih, s posebnim naglaskom na stjecanje kompetencija”, kaže prof. Tomić.

Naša sugovornica najavljuje 3. Međunarodnu konferenciju Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih u Pečuhu, od 27. do 29. kolovoza. Tema je skupa: Primjeri dobre prakse u obrazovanju odraslih, s naglaskom na pitanja obrazovanja nacionalne manjine, a realizira se u suradnji s Hrvatskom školom “Miroslav Krleža” u Pečuhu.

- Obrazovanjem odraslih bavim se već 15 godina i sve je veća potreba za osposobljavanjem i prekvalifikacijom. To je posao za širu zajednicu, za opće dobro, a ne samo za privatnike, ali to često okolina ne zna prepoznati. Mi pomažemo ljudima koji se žele prekvalificirati, ali i onima koji nisu završili srednju školu, a žele se obrazovati za neko zanimanje. Ponosna sam jer je Pučko otvoreno učilište Poetika postalo prepoznatljiv brend, a još više zato jer smo mnogim ljudima pomogli da nađu sebe. No, žalosti me što mnogi od njih odlaze tražiti posao u Irsku, Austriju, Italiju i druge zemlje, jer u Hrvatskoj ne vide perspektivu - zaključuje prof. Tomić. V. Latinović

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike