Mozaik
EUROPSKO PRVENSTVO MAŽORETKINJA U FRANCUSKOJ

Vukovarsko-srijemske mažoretkinje spremne
Objavljeno 24. kolovoza, 2015.

Mažoretkinje iz Vukovarsko-srijemske županije polako se pripremaju za Europsko prvenstvo koje se ove godine održava od 28. do 30. kolovoza u Francuskoj.

Na prvenstvu će nastupiti Mažoretkinje grada Vukovara koje su seniorske aktualne državne prvakinje, par Iva Groznica i Kristina Lačok (Iločke mažoretkinje) koje su na državnom natjecanju u Zadru osvojile treće mjesto te Ana Pastor (Mažoretkinje općine Nuštar), aktualna državna prvakinja u solo disciplini.

Svoja očekivanja uoči odlaska u Francusku iznijela je trenerica Mažoretkinja grada Vukovara Ivana Mujkić koja je ukratko rekla:

- U Francusku putujemo 26. kolovoza, a domaćin prvenstva je grad Albi, inače predivan gradić pod zaštitom UNESCO-a. Mažoretkinje grada Vukovara na Europsko prvenstvo odlaze sa sva tri dobna sastava: kadetskim, juniorskim i seniorskim, koji su se na ovo prvenstvo plasirali odličnim rezultatima s Državnog prvenstva gdje je seniorski sastav osvojio zlato i osigurao si titulu državnih prvakinja, dok su kadetski i juniorski sastav osvojili srebro. Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu natjecat će se desetak zemalja, a vjerujemo da će Hrvatska i ove godine biti najuspješnija. Trenutno treniramo šest sati dnevno, pripremamo nove koreografije i ispravljamo posljednje sitnice. Djevojke su uzbuđene i spremne. Posebno ih veseli činjenica da ćemo se u polasku zaustaviti u Gardalandu gdje će provesti cijeli dan. Na put odlazi 55 djevojaka te 20-ak navijača koji će nas glasno bodriti u Albiju. Zajedno s nama putuju i Iločanke Iva Groznica i Kristina Lačok koje će predstavljati Hrvatsku u kategoriji duo senior. Svi zajedno nadamo se prije svega dobroj i pozitivnoj atmosferi. Spremne smo i idemo u nove pobjede. Na kraju krajeva, u svibnju ove godine već smo pobijedile aktualne europske prvakinje, što je znak da smo spremne za vrh Europe - istaknula je trenerica Ivana Mujkić.

Nuštarki Ani Pastor ovo je šesto prvenstvo Europe, a prema njenim riječima trudit će se i ove godine što bolje predstaviti svoje selo Nuštar i županiju. Kako sama kaže, ide bolesna, no ne želi odustati jer je veliki borac i nema predaje.M. Kokaj

Možda ste propustili...

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike