Ekonomija
PROBUĐENA GOSPODARSKA SCENA ĐAKOVŠTINE

Ante Raspudić novi je vlasnik Labuda i Badela
Objavljeno 22. kolovoza, 2015.
Obje tvrtke povezuje isto vlasničko ime Ivana Vučkovića

Đakovački Meteor – proizvodnja kemijskih proizvoda d.o.o, novi je vlasnik Labuda i Badela.

Ovu vijest potvrdio nam je vlasnik i direktor Meteora Ante Raspudić, a ova poslovna akvizicija tek treba biti provedena i kroz Sudski registar. Na godinama umrtvljenoj, uspavanoj gospodarskoj sceni Đakova i Đakovštine, gdje se privredne aktivnosti većinom svode na stečajeve i zatvaranja tvrtki, a proizvodnjom se bave malobrojna društva, među kojima je i Meteor, koji je još iz vremena stare đakovačke privrede i bio jedan od njezinih stupova, ovo je definitivno vijest broj jedan đakovačke gospodarske 2015. godine.

Dok je zagrebački Labud d.o.o. iz Meteorove struke – kemičar je, tvornica je sredstava za pranje, kozmetičkih i kemijskih proizvoda, Badel je iz druge struke - proizvođač je alkohola, alkoholnih pića i octa, no obje tvrtke povezuje isto vlasničko ime Ivana Vučkovića. Temeljni kapital Labuda, stoji u Sudskom registru, iznosi 40,7 milijuna. Temeljni kapital Meteora je 15,2 milijuna kuna. Sva tri društva sinonimi su za kvalitetu u svojim strukama.

Raspudićev poslovni put počeo je 1990-ih godina u Đakovu ugostiteljstvom, zatim građevinarstvom, a tijekom 2000-ih i vlasničkim ulaskom u Meteor, tada dioničko društvo, da bi ono potom prešlo u d.o.o. Krajem 2000-ih Raspudić je vlasnički ušao i u “Đakovčanku”, za kojom je tada bio prvi stečaj, vratio joj proizvodnju, a njene proizvode na trgovačke police pod nazivom Nova Đakovčanka. Godine 2011. prodaje ju i ona postaje dio orahovačkog Eurovoća, no u rujnu 2013. završava u drugom stečaju, koji je pri zaključenju. U međuvremenu Raspudić svoju gospodarsku aktivnost zadržava samo na Meteoru, a nakon “Đakovčanke”, potez s Labudom i Badelom nova mu je velika poslovna akvizicija. Opširnije o svemu u Glasu Slavonije tijekom idućega tjedna, isto na stranicama Ekonomije. S. Župan

Suzana ŽUPAN

40,7

milijuna kuna temeljni je kapital Labuda

15,2

milijuna kuna temeljni je kapital Meteora

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana