Regija
FESTIVALSKIM VINOM NAJAVLJEN AUREA FEST 2015.

Napunjeno je šesto butelja vrhunske kutjevačke graševine
Objavljeno 21. kolovoza, 2015.

KUTJEVO – Punjenje festivalskog vina aktivnost je koja tjedan prije najavljuje početak festivala Aurea fest 2015. U vinskom podrumu Kutjeva d.d. napunjeno je 600 butelja kvalitetne graševine i 200 butelja festivalskog crnog vina koje će u vrijeme festivala i biti službeno piće Aurea festa.

- Ove smo godine za bijelo festivalsko vino odabrali vrhunsku graševinu berbe 2014. god. koje je vino manjih alkohola, 12,5 posto, izuzetne svježine i bogatih cvjetnih i voćnih mirisa. Ta je graševina i na svjetskoj pozornici pokazala da je iznimne kvalitete i osvojila je mnoga priznanja. Za crno festivalsko vino izabrali smo Maximo nero berbe 2011. godine, kupaža s tri vinogradarska položaja, Vetova, Hrnjevca i Vinkomira, vrhunsko vino s najvećim postotkom cabernet sauvignona te merlota i siraha. Malo je većeg alkohola, oko 14 posto, a uz utjecaj drveta izuzetno pitko – istakmuo je glavni enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin.

– Uistinu sam sretan što vas mogu pozdraviti u našem vinskom podrumu na punjenju festivalskog vina. To nije samo promocija kutjevačkih vina nego i cijelog ovog kraja, bogatstva kulture, baštine, nošnji - kazao je Mladen Itrak, predsjednik Uprave Kutjeva d.d., generalnog sponzora Aurea festa.

Dugogodišnju dobru suradnju Kutjeva d.d. i požeškog festivala pohvalio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, ističući da je Aurea fest simbol i ponos cijele Požeštine:

– Ta je veza doista čvrsta, suradnja Kutjeva d.d. i našeg festivala sve je bolja, pa i u ovim teškim vremenima. Festival treba ostati trajno u Požegi i iz godine u godinu oplemenjivati ga novim sadržajima.

- Slavonija može otvoriti vrata kulturi cijele Europe. U predvečerje otvaranja festivala mi smo spremni za sve, a čestitam svima koji su dali svoj obol u pripremi, sponzorima i prijateljima i neka ovih sedam dana i noći bude vrijeme kada vrijedni ljudi ovog kraja spajaju tradiciju, kulturu, ljepotu, vino, pjesmu i lijepe žene, ali i slavonske baje. Ovom našom tradicijom mi možemo opstati i ostati, a cijela Slavonija i Hrvatska, a pogotovo oni koji su iz ovih krajeva, neka odvoje koji dan i noć i provedu to vrijeme u Požegi – istaknuo je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je zajedno s ostalim čelnicima zalijepio i prve etikete na butelje festivalskog vina. (AGM Kruna)

Napunjeno je i

200

butelja crnog festivalskog vina - Maximo nero berbe 2011. godine

Festival počinje 30. rujna

Aurea fest počinje u nedjelju, 30. kolovoza, od 16 sati Festivalom običaja, povorkom nošnji, berbe grožđa i tradicijskih običaja, začinjenim tradicijskom pjesmom i plesom KUD-ova te tamburaškim koncertom u večernjim satima na Trgu Sv. Trojstva u Požegi. Traje cijeli tjedan, do subote, 5. rujna, kada je na velikoj pozornici finale tamburaškog festivala Zlatne žice Slavonije.

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike