Regija
SUKOB UNUTAR ĐAKOVAČKOG HSS-A

Raić: Spremili mi sačekušu; Predsjedništvo: To je sve samo plod njegove mašte
Objavljeno 20. kolovoza, 2015.

ĐAKOVO – Podastirući medicinsku dokumentaciju pred novinare, jučer je press-konferenciju u svom domu u Đakovu održao Slavko Raić, potpredsjednik đakovačkog HSS-a, koji tvrdi kako ga je na naprasno i hitno održanoj sjednici Predsjedništva GO Đakovo 7. kolovoza fizički napao predsjednik Mile Kaselj.

– Stradalo mi je desno rame, kao i lijeva noga koja je otprije bila ozljeđivana. Dobio sam gips koji ću nositi još 14 dana, a sve je to posljedica sukoba i nasrtanja gospodina Kaselja na mene. Ovo nije plod mašte, postoje ljudi koji su dali svoj iskaz policiji - kazao je Raić, inače 70-postotni HRVI. Dodao je kako je svemu prethodilo hitno sazivanje sjednice Predsjedništva GO HSS-a.

– Kad sam došao na sjednicu, vidio sam da je cijela ekipa na okupu, da je tamo i gospodin Pongrac, predsjednik ŽO-a. Sinulo mi je da je to čista namještaljka i sačekuša. Prozvali su me jer sam dan ranije otišao na Časni sud u Zagreb zbog slučaja Soldić. Bio sam tamo pozvan kao svjedok, a rad Časnog suda je tajan. Nikome nisam bio dužan reći da tamo idem - rekao je Raić te dodao kako je Pongrac ranije napustio sastanak. Kazao je i kako mu je Kaselj prijetio da će mu sin, koji radi na bazenu, dobiti otkaz.

– Pitao sam ga, citiram, “Mile, zašto ovo radiš”, na što mi je odgovorio da sam mu se nabacio na volej. Udario me remenom u prsa, a glavom u desno rame - kaže između ostaloga Raić koji najavljuje i sudski nastavak priče.

Priopćenjem za javnost o ovom slučaju oglasilo se i Predsjedništvo, kao i GO HSS-a Đakovo koji demantiraju Raićevu verziju priče. „Dana 7. kolovoza na jednoglasni prijedlog Predsjedništva GO HSS-a Đakova zbog nepoštovanja Statuta i nanošenja štete ugledu stranke Slavko Raić je suspendiran sa stranačkih funkcija s prijedlogom za izbacivanje iz stranke. Jednoglasni prijedlog Predsjedništva na kojem je nazočio i županijski predsjednik usvojio je GO HSS-a. Na sjednici, ni nakon nje nije bilo nikakvih fizičkih sukoba, a navedena izjava je očito produkt bujne mašte Slavka Raića koji svoju suspenziju s prijedlogom izbacivanja očito želi predstaviti kao nekakav fizički sukob. Predsjednik Asocijacije branitelja HSS-a Hrvatski sokol također je podržao navedenu odluku“, navodi se u priopćenju.M.Muškić

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

Najčitanije iz rubrike