Crna kronika
POLICIJA POZIVA NA DRAGOVOLJNU PREDAJU ORUŽJE BEZ IKAKVIH KAZNI

Od dva muškarca oduzeto više raznih vrsta pušaka, barut i desetci komada streljiva
Objavljeno 21. kolovoza, 2015.

ČEPIN - Od dvojice muškaraca policija je u utorak i srijedu na dva mjesta oduzela oružje.

Na području Čepina 50-godišnjaku su pretraženi dom i druge prostorije kojima se koristi, pri čemu je pronađeno više raznih vrsta pušaka, nekoliko desetaka komada raznog streljiva, spremnik za automatsku pušku te nekoliko stotina grama lovačkog baruta.

U Donjoj Gračenici, na području Popovače, pretražena je kuća koju je svojevremeno koristio 43-godišnji muškarac. Pretragom su pronađeni automatska puška i streljivo. Protiv 50-godišnjaka i 43-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U utorak je slatinski policajac dobio obavijest od muške osobe s područja Mikleuša da je isti u blizini ceste između Mikleuša i Čojluga pronašao tromblonsku minu. Na mjesto dojave izišao je policajac za protueksplozijsku zaštitu, te utvrdio da se na mjestu pronalaska, nalaze tri kumulativne mine, koje je odmah i uništio.

Iz policije apeliraju na građane da vrate ilegalno oružje.

- Pozivaju se gađani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljivo, neka ga ne odbacuju, nego pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policajac osposobljen za pirotehnička sredstva i koji će oružje i preuzeti - pozvali su iz PU virovitičko-podravske. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva, neće dobiti nikakve kazne.S.Lacić

ONI SU ORUŽJE PREDALI

Dok jedni i dalje čuvaju oružje kod kuće te dobivaju kazne kada se isto pronađe, drugi su odlučili riješiti se opasnih sredstava na siguran način i tako svima učiniti život sigurnijim. Tako je građanin s područja Gradine u srijedu policiji predao pušku ručne izrade kalibra 16 milimetara, dok je 50-godišnji Požežanin policiji predao 625 komada streljiva.

Možda ste propustili...

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike