Sport
IVAN ZGRABLIĆ SE ISPROFILIRAO KAO STUP OBRANE CIBALIJE

Pogreške kao protiv Šibenika više se ne smiju događati
Objavljeno 20. kolovoza, 2015.

VINKOVCI - Ako bismo tražili krivce za poraz od Šibenika, onda bismo ih pronašli u svim linijama Cibalije. Kada se utakmica izgubi, onda je najlakše sve svaliti na obranu. Cibalijina protiv Šibenika nije igrala u standardnoj postavi, jer se morala poštovati odluka HNS-a o trojici igrača mlađih od 21 godine. Od kako je došao u Vinkovce, Ivan Zgrablić postao je stupom obrane Cibalije. I protiv Šibenika je vukao, ispravljao pogreške, ali nije pomoglo da Cibalia ostane neporažena.

Ima svoje mišljenje o razlozima poraza od Šibenika.

- Glavni razlog su individualne pogreške, a i promašaji, posebice oni na početku susreta, kada smo trebali voditi 2:0 i tada bi vjerojatno utakmica otišla u drugom smjeru. Željeli smo tu pobjedu više od ičega i vjerojatno smo izgorjeli u toj želji, jer je bilo očito da nam je nedostajalo koncentracije u ključnim trenutcima.

Poraz protiv Šibenika, koliko god bio bolan, već je prošlost. Momčad je usmjerena samo na susret sljedećeg kola protiv Zadra.

- Već od ponedjeljka usmjereni smo samo na tu utakmicu. Trener nam je rekao kako nije katastrofa što smo izgubili i da dignemo glave kako bismo što prije ispravili propušteno. Nije lako kada izgubiš kod kuće na otvaranju sezone, ali sezona je duga i vremena za popravak ima.

U nedjelju Cibalia gostuje u Zadru protiv momčadi koja je u prvom kolu također poražena i uz to primili su pet golova. Prilika za popravni ispit Cibalije?

- Još nismo analizirali igru Zadra, ali vjerujem da uskoro hoćemo i da će nam treneri ukazati na njihove mogućnosti. Znamo da im je otišlo 20-ak igrača i da im situacija u klubu nije bajna, pa zbog toga vjerujem kako imamo priliku već u Zadru nadoknaditi propušteno.

Potom je dodao o stanju svoje forme i kako je zadovoljan svojom igrom, a i svojih suigrača u obrani.

- Zadovoljan sam svojom formom, posebice tijekom pripremnog razdoblja. Odlično smo radili i sada to moramo pretočiti u bodove, nadam se već u sljedećoj utakmici. Zadovoljan sam i formom obrane, dobro smo posloženi i vjerujem da se pogreške kao protiv Šibenika više neće ponavljati - samouvjereno je zaključio Zgrablić. A.Grgić

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike