Dome slatki dome
UREĐENJE DJEČJE SOBE MOŽE BITI VRLO ZABAVNO I MAŠTOVITO

Oslikavanje dječjih soba
Objavljeno 20. kolovoza, 2015.

Uređenje dječje sobe može biti jednako zabavno kao i uređenje drugih prostorija u vašem domu, ako ne i zabavnije. Umjesto uobičajenog bojenja u pastelne nijanse predlažemo oslikavanje zidova za dodatnu radost i poticaj vašim najmlađima. Naime crteži na zidovima dječje sobe odličan su način za približavanje prostora djetetu, kao i za poticanje mašte i kreativnosti kod djeteta.

Postoji toliko mnogo boja i tema između kojih možete birati. Promislite koji su interesi koji zaokupljaju vaše dijete i u razgovoru s njim dogovorite glavnu temu sobe. Odaberite jedan veći zid koji će nositi središnji dio priče. Dječaci obično vole robote i gusare, a djevojčice leptire, princeze i vile. Zmajevi, čarobnjaci, džungla i podvodni svijet samo su još neke od ideja. Za jako malu djecu idealni su veliki zidni crteži ispunjeni jednostavnim geometrijskim oblicima u različitim bojama ili životinje i cvijeće koji će stvoriti čarobno okruženje.

Predškolsku, ali i onu veću djecu oduševit će školska ploča. Bojenjem jednog zida u školsku ploču potaknut ćete njihovu kreativnost pa će sami crtati i ispisivati poruke. Školska ploča može biti u uobičajenoj crnoj ili zelenoj boji, ali uz danas dostupne boje i u ružičastoj ili bilo kojoj drugoj boji.

Oni vještiji bez problema će se baciti na posao oslikavanja i prepustiti svojoj umjetničkoj slobodi, a oni s manje dara mogu se pomoći šablonama ili projicirati sliku na zid putem projektora i preko nje skicirati.

KORAK PO KORAK:

Skicirajte svoju ideju na zidu pomoću olovke kako biste mogli brisati i ispravljati nepravilnosti.

Koristite krep-traku za označavanje ruba crteža. Ovo je osobito korisno ako želite stvoriti ravne linije te kod crtanja jednostavnih geometrijskih oblika.

Koristite akrilne boje na bazi vode koje ne sadrže štetne organske tvari i ne ispuštaju toksične plinove. Izlijte samo onoliko boje koliko vam je potrebno za prvu fazu radova kako vam se boja ne bi nepotrebno isušivala.

Koristite tanki kist kako biste lakše kontrolirali poteze.

Pričekajte da se prvi sloj boje osuši. Kada se prvi sloj osušio, nanesite bezbojnu akrilnu zaštitu.

Tek kada se boja potpuno osušila uklonite krep-traku.(najboje.hr)

Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna