Dome slatki dome
ŠIROKE MOGUĆNOSTI UPOTREBE

Ekološki premazi izvrsni za "uradi sam" poslove
Objavljeno 20. kolovoza, 2015.

Ekološki premazi imaju jako široke mogućnosti upotrebe pa su stoga izvrsni za "uradi sam" poslove. Možete ih koristiti za premazivanje drva, metala, žbuke, betona, cinka i tvrdog PVC-a bez obzira na to radi li se o unutarnjim ili vanjskim površinama jer ih karakterizira odlična pokrivnost i otpornost na sve vremenske utjecaje. Naravno, ekoboje ne sadrže štetna otapala, nezamjetnog su mirisa te stoga neopasne za dječje igračke.

Kao kod rada s drugim bojama i u radu s ekološkim bojama potrebno je prvo nanijeti temeljnu, a potom završnu boju. Prethodno treba očistiti podloge od ulja, masnoće i hrđe. Cink je potrebno temeljito očistiti i isprati, tvrdi PVC izbrusiti, a željezo i metal osloboditi od hrđe i zaštiti temeljem protiv hrđe. Prilikom obnavljanja premaza potrebno je lagano izbrusiti stare neoštećene premaze, odstraniti slabo vezane premaze i izravnati neravnine pogodnim materijalom za popunjavanje. Prije uporabe premaze treba dobro promiješati, a zatim nanijeti 1 - 2 premaza temeljne boje i nakon toga 1 - 2 sloja završnog premaza. Prebojavati možete nakon šest sati dok će boja biti potpuno suha nakon 12 sati.

Ekološke se boje mogu razrijediti vodom, a možete ih i međusobno miješati kako biste dobili željene nijanse boja. Osim toga, ove prirodne boje na bazi su vode pa je nakon bojenja kistove dovoljno oprati u običnoj vodi, bez korištenja sredstva za skidanje boje koje je inače štetno za zdravlje. (najboje.hr)

Savjet

Nije preporučljivo njihovo korištenje ispod +8 °C jer niska temperatura, visoka vlaga zraka i loša ventilacija imaju loš utjecaj na sušenje.

Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike