Osijek
INTERSPAR UVODI NAPLATU PARKIRANJA

Rampa na posljednjoj oazi besplatnog parkiranja u užem gradskom središtu!
Objavljeno 19. kolovoza, 2015.
Mi smo prije svega obvezni našim kupcima osigurati ugodnu kupovinu bez stresa, kažu u Sparu Hrvatska

S dolaskom jeseni još više će se u Osijeku “zaoštriti” potražnja za preostalim besplatnim parkirnim mjestima u užem gradskom središtu. Naime, iz Uprave trgovačkog lanca Spar Hrvatska potvrdili su glasine kako će na parkiralištu trgovačkog centra na Đakovštini uvesti - rampu!

- Kao što i sami znate, u Osijeku se u središtu grada jedino u našoj garaži parkiranje ne plaća. Osim što je besplatna, ljeti je garaža puna automobila zbog sunca, a zimi zbog snijega, a pri tome uopće nije riječ o našim kupcima. Našli smo se u situaciji da imamo mnogo prigovora stalnih kupaca jer nemaju mjesta za parkiranje i zbog toga odlaze konkurenciji - pojašnjava Nives Fett iz Odnosa s javnošću Spara.

Zbog toga je odluka sljedeća: uvest će se sustav ulazno/izlaznih rampi i - posljedično tome - sustav naplate.

- Mi smo prije svega obvezni našim kupcima osigurati ugodnu kupovinu bez stresa te ćemo zato staviti rampu. Uvest ćemo plaćanje, s tim da će prva dva sata parkiranje biti gratis, a tek nakon toga plaćat će se po satu - objašnjavaju u Sparu.

Tako “u zaborav” odlazi posljednja oaza besplatnog parkiranja u užem gradskom središtu koju su ponajviše koristili oni koji rade na tom području. Sparova je garaža, osim što je prostrana, od strogog središta udaljena manje od desetak minuta hoda, što je posve prihvatljivo, posebice onima koji trebaju smjestiti svoj automobil nekamo na više od osam sati.

Zanimljivo je kako je Sparova podzemna garaža jedna od četiriju podzemnih garaža u centru koja je doista zaživjela. Naime, dok je egzistirala garaža u Kappi, nikada nije bila puna, iako je i u njoj ponuđeno sat vremena gratis parkiranja. Podzemna je garaža na autobusnom kolodvoru sablasno prazna, a zavrzlama oko Esseker centra definitivno je otjerala i korisnike tih parkirališnih prostora.

Veća zona besplatnog parkiranja ostaje tako još jedino “divlje” parkiralište uz Strossmayerovu ulicu, dok su sva ostala besplatna mjesta za parkiranje u Gundulićevoj, Ružinoj, Zadarskoj ili Reisnerovoj ulici stvar “lutrije” - jedan ćete dan naći parking, drugi nećete.

Sve ovo, naravno, ide na ruku i koncesionaru gradskog parkiranja Elektromodulu. No podsjetimo kako su oni prošle godine, na zauzimanje gradske uprave, uveli i tzv. mjesečnu komercijalnu kartu za vlasnike osobnih vozila. Ona za prvu i drugu zonu iznosi 200, a za treću sto kuna.

Dario KUŠTRO

400

parkirališnih mjesta u Intersparovoj je garaži na Đakovštini. Uskoro prestaju biti besplatna

Nives Fett

Odnosi s javnošću Spara Hrvatska

Ljeti je naša garaža puna automobila zbog sunca, a zimi zbog snijega. Pri tome uopće nije riječ o našim kupcima. Oni su zbog toga počeli odlaziti konkurenciji

Možda ste propustili...

ODJEL ZA RAD S DJECOM I MLADIMA

Pričaonice i kreativne radionice u GISKO-u

ZAVOD ZA HITNU MEDICINU OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Nacionalni dan hitne pomoći

TRGOVINE KOJE RADE 28. TRAVNJA

Gdje kupovati ove nedjelje?

Najčitanije iz rubrike