Ekonomija
MESOPRERAĐIVAČKA TVRTKA

Ravlić otvara 60 radnih mjesta
Objavljeno 18. kolovoza, 2015.
Riječ je o 25 mesara prodavača, 25 prodavača, 8 vozača te djelatnika za održavanje strojeva

Naravno da nije mogao nezamijećeno proći oglas Mesne industrije Ravlić kojima nude zapošljavanje 59 djelatnika.

Riječ je o 25 mesara prodavača, 25 prodavača, djelatnika za održavanje strojeva i opreme te osam vozača.

Nakon što je svojevremeno najveći domaći cestovni prijevoznik Ricardo oglasio otvaranje 50 novih radnih mjesta, sada i ova vodeća domaća mesoprerađivačka tvrtka također nudi priliku masovnijeg zapošljavanja.

- Doduše nisu ovo sve novootvorena radna mjesta, dijelom se radi i o popunjavanju radnih mjesta u našim mesnicama - iskreno će Ivana Ravlić, članica Uprave Mesne industrije Ravlić.

Oni naime imaju mrežu od 38 mesnica duž cijelog istočnog kontinentalnog dijela, od Vukovara i Vinkovaca, preko Osijeka do Zagreba i Murskog Središća. U Zagrebu, kao najvećem i najdinamičnijem gradu u Hrvatskoj imaju otvorenih šest mesnica i kažu, zadovoljni su rezultatima. Zagrepčani, a među njima je naravno i Slavonaca, prepoznali su kvalitetu i okus domaćih suhomesnatih proizvoda.

No, u Ravliću ponovno otvaraju mesnice i na području domicilne, Osječko-baranjske županije.

- Upravo smo otvorili mesnicu u Belišću, nakon dužeg vremena to nam je prva mesnica koju otvaramo u našoj županiji. U planu nam je otvorenje još jedne mesnice u Donjem Miholjcu - kaže naša sugovornica.

U travnju prošle godine, uz lokaciju klaoničkog pogona u Petrijevcima, otvorili su i diskontnu prodavaonicu, Ravlić kaže kako se ona u međuvremenu etablirala kao mjesto koje je rado posjećeno i gdje se može kupiti sve ono što nije na standardnoj ponudi u ostalim mesnicama.

No, problem s kojim se susreću u Ravliću, kojima je ovo slavljenička, 55. godina od osnutka, pa sukladno tome i za kupce su organizirali prigodnu nagradnu igru, jest nedostatak kadrova. Dijelom je i to razlog objavljivanja ovog oglasa.

Dario KUŠTRO

Ivana Ravlić

članica Uprave Mesne industrije Ravlić

- Još uvijek se susrećemo s nedostatkom kvalificirane radne snage dostupne na tržištu, a, nažalost, i dalje je vrlo malo zanimanje za upis u obrtničke škole za zvanje mesara. Uz to dogodio se odlazak kvalificirane radne snaga na rad u zemlje Europske unije. Stoga nam ne preostaje drugo nego u okviru naše tvrtke raditi i na profesionalnom razvoju mladih kadrova.

38

mesnica ima ukupno tvrtka Ravlić

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

POVRĆU LOŠA GODINA, SVE URANILO, KIŠE PREMALO

U plastenicima u travnju 40, zahladnjenje novi stres

Najčitanije iz rubrike