Autoglas
PREMIJERA: HYUNDAI VISION G COUPE

Počela borba za premijum tržište
Objavljeno 18. kolovoza, 2015.
Ovog ljepotana pogonit će 5.0-litreni V8 motor s 425 KS (313 kW) i 518 Nm maksimalnog obrtnog momenta

Hyundai je odlučio krenuti u otvorenu borbu na zahtjevnom tržištu premijum automobila. Nakon mjeseci priprema i predanog rada predstavio je svog konja za utrku - Vision G Coupe.

Azijski proizvođač kao mjesto promocije novog modela odredio je središte Kaliformije, Los Angeles. Brojnim zainteresiranim medijima Hyundaijevi stručnjaci pokazali su samo fotografije i podastrli samo određene podatke, s obzirom na to da je prava premijera na cesti bila za vikend na izložbi Pebble Beach Concours d’Elegance, također u Kaliforniji.

Već pri prvom pogledu na fotografiju koncepta, doima se da je Hyundai doista spreman upustiti se u borbu za osvajanje kupaca premijum automobila. Na prvu, djeluje kao mix već viđenoga, doduše dorađenog. Može se primijetiti kako Vision G Coupe preuzima stilske elemente od modela Genesis Sedan iz 2013. godine, ali uz neophodnu dozu luksuza. Dinamične linije automobila naglašene su dugačkom haubom i niskom siluetom, a snaga koja se krije ispod haube simbolično je nagovještena masivnom maskom hladnjaka i proširenim lukovima iznad kotača. Inače, stražnji kraj neodoljivo podsjeća na Jaguara XJ.

Što se tiče unutrašnjosti, u nju se komforno mogu smjestiti četiri odrasla putnika. Ne treba naglašavati kako unutrašnjost obiluje premijum detaljima. Tu su kožna sjedala, pozlaćeni elementi enterijera, ukrasni detalji od drveta i Lexicon audiosustav.

Službeno je potvrđeno i ono što je okupljene najviše zanimalo - motor. Ovog ljepotana pogonit će 5.0-litreni V8 motor s 425 KS (313 kW) i 518 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Na cesti ga možemo očekivati za nekoliko godina, a pretpostavlja se da će juriti, za sada, samo cestama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u