Novosti
GRAĐANI NE VJERUJU TVRDNJAMA TZV. ISLAMSKE DRŽAVE

Vrpolje u suzama: Ne možemo vjerovati, pa on ne bi ni mrava zgazio
Objavljeno 12. kolovoza, 2015.

Vezani članci

HRVATSKA NA METI TERORISTA

Takozvana Islamska država objavila kako je pogubila Tomislava Salopeka

ISLAMSKA DRŽAVA - KULT SMRTI BEZ PREMCA

Mržnja je njihovo najopasnije oružje!

Uznemirenost, šok i nevjerica... Najvjernija je jučerašnja slika Vrpoljčana zbog (još nepotvrđene) vijesti o smaknuću njihova sumještanina Tomislava Salopeka.

Pred mjesnim kafićima poznanici, bivši školski kolege, suseljani... Neki odmahuju glavom tvrdeći kako nije riječ o njihovom Tomislavu. Isto misli i mjesna frizerka, koja ga je i prije dva mjeseca ošišala: “Ne, on drugačije izgleda!”.

Unatoč nevjerici, na šokantnoj snimci, drugi pak prepoznaju svog suseljana i krste se. No, nitko ne želi povjerovati u istinitost navoda IS-a. “Ne možemo vjerovati, znamo ga od djetinjstva, pa on ne bi mrava zgazio. Ovdje je dolazio, popio bi kavicu, cedevitu... Miran, povučen, dobar...”, riječi su nekolicine mladića.

Poznato im je i kako se Tomislav već jednom nalazio u ratnoj zoni u Libiji pa je izbjegao najgore. Možda sve informacije ipak nisu točne, priželjkuju.

“I mi raspolažemo informacijom koju je iznio premijer. Nadamo se da nije takav ishod, vrijeme će pokazati”, u ime obitelji Salopek novinarima je kazao Stipo Bjelokapić, obiteljski prijatelj, koji se od njih ne odvaja 24 sata. I njemu je zbog svega teško, a obitelj je, kako potvrđuje, u šoku i pod sedativima. “Stalno su u kontaktu sa službama, no sve informacije ne dolaze ni do nas. I mi najviše doznajemo iz medija”, dodaje Bjelokapić, koji nastoji zaštititi obitelj od medija i drugih osoba koje su obitelj pozivale ili izražavale sućut.

I policijsko vozilo jedno je vrijeme bilo pred kućom Salopekovih kako bi se zaštitila obitelj od raznih nasrtaja i uznemiravanja.

Marija RADOŠEVIĆ

Ivica Križanović

župnik

Molitvom i vjerom izdignimo se iznad mržnje

A da se sačuva mir obitelji, apelira i župnik Ivica Križanović: “Pozivam ljude na molitvu kako bismo se vjerom izdignuli iznad mržnje. Ne smijemo dopustiti da nas uhvati letargija ili duh osvete, jer onda ćemo se naći u kaosu iz kojeg nema izlaza. Molitvom se moramo prihvatiti Stvoritelja koji nas poziva na mir i praštanje”, kazao je župnik, ipak ne vjerujući u šokantnu vijest o Tomislavovom pogubljenju.

Tomislav se već jednom nalazio u ratnoj zoni u Libiji pa je izbjegao najgore