Osijek
BEZ LIFTA NA 7. KATU

Zbog neispravnog dizala dvoje starih 18 dana zarobljeni u stanu, susjedi im pomažu da prežive
Objavljeno 13. kolovoza, 2015.
RADOVI NA DIZALU POČELI SU 27. SRPNJA, PA STALI I TAKO TO TRAJE DANIMA...

Reza (82) i deset godina stariji Julije Škarica s Vijenca Augusta Cesarca 33 ovoga mjeseca neće platiti režijske troškove za srpanj.

Razlog je više nego bizaran - da bi platili režije, moraju podići mirovinu, a do nje ne mogu doći jer su 18 dana doslovce zatvoreni u svom stanu na sedmome katu, otkako je počela, pa potom stala, cjelokupna rekonstrukcija dizala!

- Radnici su počeli raditi 27. srpnja i onda su prestali, i tolerirali smo stanku zbog blagdana, smatrajući da će odmah nastaviti. Međutim, prethodno su rekli su da im manjka nekakav dio, odnosno da nisu napravili neki dio u liftu i da zbog toga ne mogu nastaviti radove. Od tada je prošlo više od deset dana, a njih nema. Dok radovi nisu počeli, dizalo je radilo kako-tako, sad nikako i nas dvoje ovdje živimo zahvaljujući dobroj volji susjeda - ispričala je Reza Škarica, dodavši da dva kata iznad živi također starija osoba, a još jedna nije mogla izdržati činjenicu da danima ne može izići iz kuće i otputovala je na more.

Tek zahvaljujući solidarnosti mlađih susjeda, posebice predstavnika stanara Branka Gledića, potrebnih namirnica u kući obitelji Škarica ne nedostaje. Od velike pomoći im je, kažu, i susjeda na katu, majka male bebe, koju je naša ekipa zatekla kako se penje na sedmi kat. Druge joj nema, kaže, a opskrbljuje i ostale stanare koji do prodavaonice ne mogu doći danima i pitanje je kad će moći.

- Ja sam opunomoćen za supruzin račun i ona za moj, tako da nemamo nikoga tko bi nam podigao mirovinu. Dobro da još imamo nešto novca, no režije ćemo platiti kad poprave lift, da možemo do banke. Doći će i druga penzija, a mi nećemo podići ni ovu za lipanj. Također, treba doći i do liječnika, uzeti lijekove, no ni to ne možemo. Da nam je netko umro, ni na pogreb ne bismo mogli, a pokretni smo, hvala Bogu, oboje - ispričao nam je Julije Škarica, dodavši da je dizalo, građeno davne 1963. godine, i prije znalo biti u kvaru, no tek dan ili dva. Koliko će radovi sad trajati, supružnici Škarica tvrde da ne znaju, no nadaju se da će biti gotovi što prije.

- Znate, iako su ove vrućine, mi bismo rado prošetali navečer, što inače činimo. Sad se vrtimo u krug po stanu i moramo moljakati druge da nas posluže. Ni gosti nam uglavnom ne dolaze, jer kad čuju da dizalo ne radi, kažu da će odgoditi posjet - ispričali su supružnici Škarica. A sudeći prema izjavama predstavnika Gledića, koji kaže da je rok za završetak mjesec dana, brojni stanari u zgradi neće izići iz stanova još više od dva tjedna.

Marija MIHELIĆ
Rok za završetak radova je kraj kolovoza

Branko Gledić, predstavnik stanara na Vijencu A. Cesarca 33, kaže kako su radovi stali zbog neispravnoga dijela u dizalu koji je potrebno naručiti iz Zagreba.

- Svi radovi su još u rokovima, a iz Zagreba stiže druga ekipa djelatnika koja će nastaviti radove. Siguran sam da će radovi biti gotovi do roka naznačenoga u ugovoru, a to je 28. kolovoza - rekao je Gledić. Inače, u pomoć za što brže izvođenje radova priskočit će i Zavod za stanovanje, čiji nam je djelatnik Ivan Roguljić, unatoč tome što Zavod nije sklapao ugovor s izvođačem, rekao da će vidjeti o čemu je riječ.

Iako smo u tvrtki Otis u Osijeku pokušavali dobiti informacije kad će se radovi nastaviti, nitko se nije javljao na telefon

SOLIDARDNOST

OSNOVNE NAMIRNICE ŠKARICAMA DONOSE SUSJEDI, A MEĐU NJIMA I MLADA MAJKA S BEBOM

Možda ste propustili...

DOBRA PRODAJA KUĆNIH TESTOVA ZA COVID-19

Kihanje i kašljanje mnogima razlog za kućno testiranje

“Sunce”, Društvo za psihološku pomoć iz Osijeka

Psihološka pomoć za roditelje

OD PONEDJELJKA PRELAZAK DRAVE SAMO PREKO CESTOVNOG MOSTA

Pješački most zatvara se zbog rekonstrukcije, radovi gotovi do ljeta iduće godine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana