Osijek
OPĆINA ANTUNOVAC PRIJAVILA TRI PROJEKTA NA MEĐUNARODNE NATJEČAJE

Preko “Interreg Central Europe” planiraju sagraditi poduzetnički inkubator
Objavljeno 12. kolovoza, 2015.

Općina Antunovac prijavila je projekt vrijedan 2,6 milijuna eura zajedno s dvanaest partnera iz šest država članica Europske unije (Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Italija, Poljska i Češka) na “Interreg Central Europe”, koji obuhvaća prihvatljivo područje od devet država članica Europske unije koje se svojim geografskim položajem nalaze na području središnje Europe.

Načelnik Općine Antunovac Ivan Anušić navodi kako je od početka ove godine na području Europske unije počela provedba međunarodnih programa za razdoblje 2014. - 2020., te su dosad raspisana dva takva natječaja radi olakšavanja pristupa korištenju strukturnih fondova Europske unije. Javne organizacije iz različitih regija u Europi imaju priliku zajedno raditi tijekom tri do pet godina na zajedničkim pitanjima politike zaštite okoliša, razvoja poduzetništva, inovacija i smanjenja emisije CO2 u gospodarstvu.

- Glavni je cilj projekta poticanje konkurentnosti gospodarstva i razvoj malog i srednjeg poduzetništva gradnjom objekta poduzetničkog inkubatora Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o., smještenog u Gospodarskoj zoni Antunovac, veličine 700 četvornih metara s kapacitetom smještaja za desetak malih poduzetnika početnika. Rezultati ovog natječaja očekuju se krajem rujna - pojašnjava Nataša Tramišak iz Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac - RODA d.o.o. i vijećnica u Općini Antunovac.

Drugi natječaj “Interreg Central Europe” završen je krajem srpnja, a na natječaj su se mogle prijaviti organizacije s područja cijelog EU-a. Akcijski planovi u regijama sudionicama osigurat će da se naučeno iz suradnje prenese u djelo. Partneri će pratiti koliko se akcijski planovi provode. Programu za četiri tematska područja na raspolaganju je 359 milijuna eura. Organizacije koje se bave regionalnim razvojnim politikama u Europi mogu pronaći rješenja kako poboljšati način na koji oni upravljaju i provode njihovu politiku.

- Općina Antunovac za ovaj natječaj pripremila je i prijavila projekt vrijedan 1,6 milijuna eura zajedno s trinaest partnera iz sedam država članica EU (Hrvatske, Slovenije, Italije, Grčke, Španjolske, Bugarske i Rumunjske). Glavni je cilj projekta promocija i revitalizacija kulturne i povijesne baštine na području partnerskih država. Jedan od partnera Općini Antunovac na ovom projektu je i LAG Vuka-Dunav - kaže Tramišak.

Darko PEJIĆ
SURADNJA S TALIJANSKIM PARTNEROM

“Također, na isti natječaj, ali s glavnim ciljem promocije poduzetništva i edukacije poduzetnika Agencija za održivi razvoj RODA Antunovac partner je na projektu organizaciji iz Italije, a procijenjena vrijednost tog projekta je 1,8 milijuna eura. Rezultati ovog natječaja se očekuju do kraja listopada ove godine, a provedba bi trebala početi početkom sljedeće godine”, pojašnjava Tramišak.

Možda ste propustili...

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu