Osijek
U ŽUPANIJSKOJ PRONAĐENA METAR DUGA ZMIJA

Neopasnu ribaricu u centar grada vjerojatno dovezao neoprezan vozač
Objavljeno 11. kolovoza, 2015.

Tko zna koliko je građana prošlo Županijskom ulicom prije no što je fotograf Glasa Slavonije zamijetio pokraj nogostupa srednje veliku zmiju, zašiljene glave i nesvakidašnjih šara. Na temperaturama koje prelaze 30 stupnjeva, a posebice na asfaltu u samom centru grada, više je nego upitno kako je ova inače potpuno neopasna oko metar duga zmija onamo dospjela. Fotograf je pozvao Centar 112, a prebacivanja zmije u njezino prirodno stanište obavili su osječki vatrogasci.

- Nije bjelouška, već mlada zmija ribarica i bili smo iznenađeni što se našla ondje. Kad smo stigli, bila je ošamućena i umrtvljena i potom smo je prebacili u njezino stanište, u Baranju. Vrlo je moguće da se nekomu uvukla u automobil jer nema šanse da bi došla prirodnim putem do Županijske ulice - prokomentirao je Zoran Pakšec, zapovjednik smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka.

Inače, u posljednje vrijeme osječki su vatrogasci imali nekoliko intervencija zbog bjelouški. Ova, pak, zmija pravilnih tamnih pjega i zašiljene glave izazvala je nelagodu, i to ne samo u prvi mah. Srećom, iskustvo vatrogasaca koji uklanjanje zmija obavljaju već godinama govori da je riječ o posve neopasnoj zmiji, a oni koji zaziru i od najneopasnije vrste trebaju biti na oprezu. Naime, očito se prijenosom, i to najčešće automobilom, može naći bilo gdje. Ovaj put bilo je to samo središte grada, mjesto gdje bismo najmanje očekivali da naiđemo na nju. M. Mihelić

Vrlo je moguće da se nekomu uvukla u automobil jer nema šanse da bi došla prirodnim putem do Županijske ulice

Možda ste propustili...

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike