Crna kronika
NOVA TRAGEDIJA

Otac petero djece utopio
se u orahovačkom jezeru
Objavljeno 6. kolovoza, 2015.
Ovo je već druga žrtva utapanja ove godine na orahovačkom jezeru

ORAHOVICA - Četrdesetsedmogodišnji muškarac utopio se u srijedu u noćnim satima u orahovačkom jezeru. Kako doznaje Informativni centar Virovitica, riječ je o ocu petero djece koji je rođen u BiH, a živio je u Dugoj Međi.

Tijelo nesretnog muškarca pronašli su kupači koji su u srijedu ujutro došli na kupanje.

- Nakon provedene istrage može se zaključiti da je u ovom utapanju ponovno veliku ulogu imao sam ljudski faktor - kažu iz Policijske uprave virovitičko-podravske.

Ovo je već drugo utapanje u orahovačkom jezeru ove godine. Naime, na otvorenju kupališne sezone krajem lipnja, utopio se 30-godišnjak koji je s društvom boravio na poznatom izletištu. Kako nepomično pluta na dnu inače plitkog jezera uočili su njegovi prijatelji i odmah priskočili u pomoć, no unatoč brzoj intervenciji hitne pomoći i HGSS-a, mladiću nije bilo spasa.

Iz policije pozivaju građane da budu odgovorniji na kupanju.

- Traje kupališna sezona, a najava ovotjednih visokih temperatura u kontinentalnom djelu Hrvatske ponovno će izmamiti kupače svih uzrasta, koji će svakodnevno hrliti na bazene, jezera i rijeke. Kupanje predstavlja užitak za svaku osobu, međutim često pojedinci, ne razmišljajući o posljedicama koje mogu nastati, ugrožavaju svoje zdravlja pa čak i život ako ulaze u vodu neadekvatno pripremljeni ili u pojedinim slučajevima pod utjecajem alkohola ili droga - kaže Dražen Huzjak, policajac za prevenciju u PU virovitičko-podravskoj.

S obzirom na to da se na većini kupališta u rijekama, jezerima pa čak i u bazenima građani kupaju na vlastitu odgovornost i bez ikakvog nadzora, radi vlastite sigurnosti potrebno je pridržavati se minimalnih uvjeta pri ulasku u vodu koji mogu spasiti ljudski život.

- Nemojte se izlagati jakom suncu pa odmah ulaziti u vodu, bez prethodnog rashlađivanja. Također, prije ulaska u vodu ne konzumirajte alkoholna pića ni droge - upozoravaju iz PU virovitičko-podravske.

Sandra LACIĆ
NE KUPAJTE SE I NE RONITE ODMAH NAKON OBROKA

Iz policije upozoravaju da se ne ide plivati i roniti neposredno nakon obroka, a roditelji djecu na kupalištima moraju stalno imati pod nadzorom. Plivati treba u paru, nikako sam.

- Molimo da se kupači pridržavaju ovih savjeta kako bi nastavak ove kupališne sezone protekao bez tragičnih posljedica - pozvao je Dražen Huzjak iz PU virovitičko-podravske.

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

Najčitanije iz rubrike