Sport
HRVATSKI BOKSAČI PUNI SAMOPOUZDANJA UOČI ODLASKA NA EP

Hrgović i Sep jaki aduti za medalje
Objavljeno 4. kolovoza, 2015.

Pred šestoricom hrvatskih boksača nastup je na Europskom prvenstvu koje će se od 7. do 16. kolovoza održavati u bugarskom Samokovu. Pred veliko natjecanje na koje odlaze u četvrtak, očekivanja su velika. Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak kaže: “Bili bismo zadovoljni s dvije medalje”.

- Očekujem dvije medalje, a oni neka se dogovore tko će ih osvojiti - izjavio je Bošnjak.

Najveći hrvatski adut za medalju je superteškaš (više od 91kg) Filip Hrgović, koji je još u travnju izvadio vizu za Olimpijske igre u Rio de Janeiru sljedeće godine.

- Kada je predsjednik već obećao dvije medalje, evo, ja ću uzeti jednu - odgovorio je dobro raspoloženi Hrgović. I onda nastavio u ozbiljnijem tonu:

- Moram biti psihološki jak, ne gubiti koncentraciju sada kada će biti najvažnije kako bismo naplatili naporan rad na pripremama koje smo jako dobro odradili. Na Europskom prvenstvu najveći konkurent biti će mi dvostruki svjetski prvak Azerbajdžanac Mamedžidov, pa Rumunj Nistor, Nijemac Pfeifer, Francuz Yoka, Englez Joyce, Rus... Teže je osvojiti medalju na europskom nego na svjetskom prvenstvu, jer je jača konkurencija, od prvog kola nema laganih suparnika.

Osim Hrgovića, boje Hrvatske na EP-u branit će Marko Čalić u teškoj kategoriji (do 91kg), Hrvoje Sep u poluteškoj (do 81kg), Sanjin Pol Vrgoč u srednjoj (do 75kg), Stipan Prtenjača u poluvelteru (do 64kg), te Matteo Komadina u lakoj (do 60 kg).

I Hrvoje Sep uoči eurosmotre pun je samopouzdanja.

- Već sam osvojio medalju na EP-u 2011. godine, a 2013. sam bio blizu, tako da sebe smatram jednim od najboljih boksača u Europi u svojoj kategoriji. Što se konkurencije tiče, ona me ne zanima, jedino ću nakon ždrijeba pogledati ime prvog suparnika kako bih s trenerom mogao složiti taktiku - kazao je Sep, koji je ove sezone zajedno s Hrgovićem nastupao za Astana Arslanse, s kojima je osvojio Svjetsku ligu.

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike