Sport
U RIO DE JANEIRU

Teuta Lea već se udomaćila na olimpijskoj stazi
Objavljeno 4. kolovoza, 2015.

Najperspektivnija hrvatska veslačica, Osječanka Teuta Lea Stojaković, u svom čamcu od subote pod budnim okom trenerice Branke Steiner vrijedno trenira na olimpijskoj stazi u Rio de Janeiru.

Za sada su na rasporedu samo treninzi, a u četvrtak je čeka prvi pravi ispit - kvalifikacijska utrka samca na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu.

Hrvatska veslačka kolonija, skifisti Teuta Lea Stojaković i Tomislav Čanić te četverac na pariće Niko Dunkić, Leon Bulić, Patrik Farkaš i Andrija Šupe, u Brazil je otišla 30. srpnja i nakon nekoliko dana iz dalekog Rija poručuju: “Ovdje je odlično, već smo se aklimatizirali i navikli na brazilske uvjete”.

Teuta Lea će na stazu drugog dana svjetske smotre, u četvrtak rano ujutro prema hrvatskom vremenu. Neće joj biti lako, u kvalifikacijama skifa žestoka je konkurencija, u borbu za završnicu kreće 25 djevojaka, ali unatoč tome od članice osječkog Iktusa potajno priželjkujemo - mnogo.

- Ako sam prava, nikoga se ne bojim. Uvijek gledam samo na sebe, samo na svoju stazu i veslanje. Suparnice me ne zanimaju, znam da su sve dobre, da nisu ne bi bile na Svjetskom prvenstvu - pričala je Teuta Lea uoči odlaska u Brazil.

Mlada Osječanka je i najjači hrvatski adut u Riju. Ove godine ima broncu s Europskog juniorskog prvenstva, iz utrke u utrku sve je bolja, u Hrvatskoj redovito pobjeđuje u juniorskoj, ali i seniorskoj konkurenciji, a ako se na stazi na kojoj će se sljedeće godine održavati i olimpijska natjecanja sve poklopi, Teuta Lea bi mogla biti pri vrhu.

- Nikad ne volim ništa obećavati, niti govoriti o očekivanjima. Na vodi trebam pokazati koliko vrijedim. Neke od suparnica, kao Nizozemku Marieke Heleen Anne Keijser dobro poznajem, neke su mi pak potpuna nepoznanica. Ipak, ovdje su djevojke iz cijelog svijeta, djevojke koje ne susrećem često na utrkama, ali ne sumnjam da svaka ima isti cilj kao ja - pokazati se u najboljem izdanju, pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno - poručila je mlada osječka veslačica, koja je ovogodišnjim rezultatima pokazala kakav veslački dragulj ima Iktus. Pred njom je najveći izazov u 2015., a ona mirno poručuje: “Spremna sam, dobro veslam, odradila sam dobre pripreme, još samo da u Riju krenu utrke”. I. Liović

16

medalja osvojili su hrvatski juniori od samostalnosti na Svjetskim prvenstvima, od toga jedno zlato, šest srebra i devet bronci

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike