Regija
PRIPREME ZA JUBILARNE, 50. VINKOVAČKE JESENI

Središte događanja – Slavonski sokak
Objavljeno 3. kolovoza, 2015.

VINKOVCI – U gradu na Bosutu naveliko traju pripreme za jubilarne, 50. Vinkovačke jeseni čiji će program, kako je najavljeno, biti najbogatiji do sada. Novost je da će se većina programa održavati u Slavonskom sokaku, koji će biti središte događanja i to ne samo u večernjim satima nego tijekom cijelog dana.

– Naime, na Trgu zabave, odnosno u velikom šatoru, od jutarnjih sati, održavat će se raznovrsni programi, a prigodu za predstavljanje dobit će udruge i institucije iz Vinkovaca, pa i šire. Kako se početak manifestacije približava, tako se prijavljuje sve veći broj zainteresiranih za sudjelovanje – rekla je direktorica tvrtke PromoCibalae, Mirjam Jukić. U aneksu šatora, od 11. do 13. rujna, održat će se Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva, 14. rujna prigodu za predstavljanje dobit će Zajednica športskih udruga Grada Vinkovaca koja će održati Sajam športa, a iste večeri Udruženje manekena Lorena održat će već tradicionalnu modnu reviju. Za 15. i 16. rujna najavljena je radionica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci za školsku i predškolsku djecu.

Sljedeći dan, 17. rujna, VK AUTO SHOW 2015. okupit će autokuće iz regije koje će se predstaviti na oko 1500 „kvadrata“ izložbenog prostora.

– Za sudjelovanje u programu zanimanje je veliko, no slobodnih termina još uvijek ima. Zbog toga organizatori pozivaju sve zainteresirane udruge i institucije koje se žele prezentirati u vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni da se prijave i sudjeluju u programu. Grad Vinkovci osigurava mjesto održavanja programa, pozornicu, ozvučenje i zaštitarsku službu, a mi kao organizatori Vinkovačkih jeseni dajemo i marketinšku potporu, odnosno sve što se održava uvrstit ćemo u program Vinkovačkih jeseni. Korištenje velikog šatora za sve udruge i nekomercijalne sadržaje je besplatan – navela je Jukić.

Pojasnila je kako šator može biti mjesto održavanja radionica, promocija, izložbi, kao i raznih priredbi, pa i predstava na velikoj pozornici.

– Želimo dati prigodu svima. Šator može biti mjesto u kojem će se predstaviti slikari, plesači, glazbenici, sportaši, kulturnjaci, udruge koje rade s djecom itd. To je velika prigoda za sve njih da približe svoj rad širokoj publici – dodala je. Program se može prijaviti u tvrtku PromoCibalae, dok se za komercijalne sadržaje u središtu grada može zakupiti prostor za svih deset dana trajanja manifestacije.S.Butigan

Za sudjelovanje u programu zanimanje je veliko, no slobodnih termina još uvijek ima.

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike