Regija
ČETVRTI ŠAHOVSKI TURNIR ODIGRAN U ČAGLINU

Na turniru 84 šahista,
pobjednik Hrvoje Stević
Objavljeno 3. kolovoza, 2015.

ČAGLIN – Četvrti put Šahovski klub Čaglin organizirao je turnir u povodu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja s do sada najvećim odzivom šahista. Čak 84 šahista odigralo je devet kola na ovom otvorenom šahovskom turniru na kojemu su nastupila mnoga poznata imena svijeta šaha, ali i žene te dosta mladih šahovskih nada. Bila je to i prva službena sportska manifestacija održana u novoj sportskoj dvorani koja će uskoro biti i svečano otvorena.

- Počeli smo prije četiri godine u želji da dostojno obilježimo ova naša tri blagdana, sa samo desetak šahista, pa nam je izuzetno drago da smo već na ovom četvrtom izdanju dosegnuli veliku brojku od 84 šahista. Naša intencija je da to bude ozbiljan turnir po kojemu bi bila poznata naša mala općina Čaglin. Uz Općinu Čaglin veliki sponzor ovog turnira je i Filip Kovačević, koji je rođen ovdje, u Sovskom Dolu, i dobro poznat šahovskoj javnosti Hrvatske. Osim domaćih šahista i klubova s područja Požeško-slavonske županije imamo šahista iz ostalih slavonskih županija, jednu grupu iz Zagreba te šahista iz cijele države. Na turniru smo imali nekoliko šahovskih velemajstora i internacionalnih majstora, što daje dodatnu težinu ovom turniru – istakao je predsjednik čaglinskog šahovskog kluba Željko Jakopović, koji očekuje da će Općina Čaglin u novoj sportskoj dvorani organizirati više sportskog i kulturnog života, potaći nove udruge na rad.

Nakon odigravanja devet kola dobili smo i pobjednike turnira, od kojih je pet nagrađeno i novčanim nagradama, a ostali poklon-paketima. Prvo mjesto osvojio je GM Hrvoje Stević iz GŠK Solin Cemex, drugi je bio IM Rudolf Sertić iz ŠK Đakovo, treći GM Mladen Palac iz ŠK Zagreb, četvrti GM Zoran Jovanović iz ŠKLI burnija Rijeka i peti IM Nenad Mrkonjić iz ŠKETF Osijek. Posebno je nagrađena i najbolje plasirana žena WIM Rajna Šargač iz ŠK Slatina, najbolji kadet Erik Hajpek iz ŠK Đuro Đaković Slavonski Brod te najbolje plasirani domaći igrač Zdenko Poljaković, član ŠK Čaglin.

Svoj prilog obilježavanju tri Dana značajna za RH dali su i članovi UDVDR-a, ogranak Čaglin, organizirajući turnir u streljaštvu, zračna puška na otvorenom. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 strijelaca iz Požeško-slavonske županije. Najbolji je bio Zdravko Brkanović s 136 krugova, drugi je bio Danijel Borevac s 120 krugova i treći Filip Kovačević sa 118 krugova. Strijelcima su medalje uručili zamjenik župana Željko Jakopović i načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike