Osijek
INICIJATIVA DOKKICE I GČ NOVI GRAD

“Sjenjak u akciji”
Objavljeno 4. kolovoza, 2015.

Zaklada za razvoj lokalne zajednice “Slagalica”, na natječaju pod nazivom “Naš doprinos zajednici”, odobrila je financijska sredstva planiranoj akciji osječke Dokkice i Gradske četvrti Novi grad. Zaklada od 2007. godine unaprjeđuje kvalitetu života građana, dodjeljujući sredstva inicijativama raznih udruga diljem svih pet županija istočne Hrvatske, a najuspješniji projekti dolaze upravo iz natječaja “Naš doprinos zajednici”. Takvu potporu dobila je i inicijativa Dokkice, koja je u suradnji s mjesnom zajednicom Novi grad odlučila uljepšati izgled zapuštenog prostora na istočnom ulazu u Robnu kuću Sjenjak.

Robna kuća glasi za društveno središte gradske četvrti Sjenjak, a Dokkica i mjesna zajednica upravo ondje dijele poslovne prostore, pa tako potreba za akcijom još više dobiva na važnosti. “Mini amfiteatar” na tom istočnom ulazu ukaljan je grafitima te odavno nisu sanirani oštećeni dijelovi stubišta i rubnika. Akcijom se stoga žele bojom osvježiti zidovi, dok će se tijekom obnove betonskih površina izraditi mozaici na oštećenim pločama i žardinijerama. Nadalje, tijekom kolovoza i rujna “Sjenjak u akciji” će obojiti metalne rukohvate te postaviti ukrasno zelenilo i nadstrešnice iznad bočnih ulaza u Robnu kuću.

Dokkica poziva sve građane u akciju, naročito stanovnike Sjenjaka, da ovim projektom uljepšaju izgled zaboravljenog društvenog središta, a samim time urede prostor za buduće generacije. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj telefona Dokkice (031) 782 454 ili osobno doći u ured na adresi Sjenjak 133, u blizini kojeg će se i provoditi akcija. Prijave traju do 10. kolovoza, a građani se u uredu mogu prijaviti svakog radnog dana od 8 do 16 sati. M. Mandić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike