Osijek
DOM TEHNIKE

Izrađivali kutijice i 3D sličice od drva
Objavljeno 3. kolovoza, 2015.

U petak (31. srpnja) završile su dvije radionice 13. Ljeta u Domu tehnike - Mala škola izrade drvenih predmeta i Uvod u fotografiju.

Poučne radionice u mladim su sudioinicima potaknule kreativnu stranu te im prikazale korisne plodove uloženog rada, prožetog zabavom i druženjem.

Radionicu za mališane do 5. razreda, koji su izrađivali drvene predmete, vodila je Katarina Tomić, koja je im je pokazala osnove piljenja, bušenja i lijepljenja drvenih predmeta u uporabne cjeline, odnosno ukrasne kutijice. Sudionici su imali veliku slobodu u kreativnom procesu, pa su tako osim kutijica izradili i vrlo zanimljive 3D sličice. Odaziv na radionicu bio je jedan od najvećih do sada, a voditeljica navodi da su svi sudionici uspješno svladali strojeve za rezanje drvenih dijelova - Unimat Basic, u radu s kojima su se osjećali sigurno u svakom trenutku procesa izrade.

Također, završena je radionica mladih fotografa, a vodili su je Zoran i Ida Đurkić, koji su sudionicama predočili osnove fotografije i važnost motiva svake situacije pred objektivom. Uz to, tri znatiželjne sudionice na radionici su naučile odabrati veličinu objektiva za pojedine motive, shvatile su važnost prirodnog svjetla i u radu s blicom te su se naučile služiti stativom u svakodnevnom fotografiranju. Na radionici sudionice su svladale i fotografske teme i termine, poput: mrtve prirode, portreta, figure, prizora iz života te pejsaža.

Ljeto u Domu tehnike nastavlja se 10. kolovoza, Uvodom u arduino interaktivne stepenice.

Marko MANDIĆ
POLAZNICI RADIONICE DOBILI DIPLOME

“Malu školu izrade drvenih predmeta” pohađalo je trineast sudionika, koji su za svoj rad dobili pohvale u obliku diploma. Kreativni pojedinci koji su završili radionicu su Ian Osmanagić, Tin Šimunović, Dino Škorjanac, Ivan Kelam Rupčić, Zen Stanković, Lana Štimac, Iva Štimac, Roko Kainz, Fran Topalić, Matej Potkovac, Dorian Mihin, Fran Farago i Helena Roguljić. S druge strane, malobrojne ali izuzetno motivirane pojedinke s “Uvoda u fotografiju” također se mogu pohvaliti diplomama. One su Ana Jančo, Nikolina Dankoš i Dorotea Tomičić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike