Sport
MLADEN MATKOVIĆ PONOVNO NA VRATIMA CIBALIJE

Situacija u klubu je puno bolja nego prije dvije godine, zato sam se vratio
Objavljeno 3. kolovoza, 2015.

Tijekom priprema na Kupresu momčadi Cibalije priključio se vratar Mladen Matković. Vratio se u redove vinkovačkog drugoligaša, odakle je 2013. godine otišao u redove Zadra. Nakon što su Zadrani napustili prvoligaško društvo, momčad se počela osipati, pa je i Matković odlučio napustiti Stanove i sreću potražiti u drugoj sredini. Cibaliji je trebao vratar, Matković se želio vratiti u rodni grad i dogovor je brzo postignut. Njegovim povratkom “cibalijaši” su puno dobili, njegovo iskustvo moglo bi pomoći na putu povratka u Prvu nogometnu ligu.

- Frane (Vitaić) i ja trenutno smo najstariji u momčadi Cibalije i vjerujem da ćemo ovim mladim igračima pomoći iskustvom da zajednički dođemo do cilja, a to je povratak u prvu ligu. Petogodišnje iskustvo branjenja u prvoj ligi sigurno će pomoći u sljedećoj sezoni - kazao je 26-godišnji vratar.

Matković i Cibalia su se dogovorili, ali još nije sve crno na bijelo. Naime, ugovor nije potpisan, jer su se vratar i klub suglašavali oko nekoliko sitnica.

- Sve smo se dogovorili i nema nikakvih sumnji, ovoga ćemo tjedana potpisati ugovor i time ću i službeno postati Cibalijin igrač. Sadašnja je situacija u klubu puno bolja nego kada sam prije dvije sezone odlazio i zbog toga mi je zaista jako drago. To je i jedan od razloga što sam se vratio.

Matković je zadovoljan i suigračima, kaže kako je ozračje u svlačionici odlično.

- U momčadi je puno mladih igrača željnih dokazivanja, na priprema se radilo odlično, što dijelom pokazuju i rezultati u prijateljskim utakmicama. Trener je također dobar, a, koliko vidim, cijela momčad je homogena i nema nikakvih iskakanja iz režima rada. U svlačionici je situacija stvarno odlična, sve odiše pozitivnom atmosferom - dodaje povratnik u redove vinkovačkog nogometnog drugoligaša.

U stručnom stožeru za rad s vratarima zadužen je Tomislav Vranjić, donedavno i sam vratar Cibalije. O Vranjićevu radu vratar Matković ima samo pohvale.

- Ovo nije iz kurtoazije, stvarno sam iznenađen radom s vratarima. Moram pohvaliti trenera Vranjića, dobro obavlja svoj posao. Uvjeren sam kako ćemo i mi vratari biti na visini zadatka koji će od nas tražiti trener Milinović - zaključio je Matković. A. Grgić

Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike