Kultura
SLAVNI SANKTPETERBURŠKI KLAVIRSKI TRIO ARENSKY U DVORU

Rubinsteinov trio br. 1 u F-duru za klavir, violinu i violončelo
Objavljeno 2. kolovoza, 2015.

DUBROVNIK - Slavni klavirski trio Arensky iz Sankt Peterburga nastupit će u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara večeras (ponedjeljak, 3. kolovoza), u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora i izvesti djela ruskih skladatelja Arenskoga, Rubinsteina i Čajkovskog.

Klavirski trio nazvan je prema slavnome ruskom skladatelju Antonu Arenskom, a članovi trija upoznali su se još u djetinjstvu kao učenici Specijalizirane glazbene škole za darovitu djecu u Sankt Peterburgu, u kojem i danas žive, gdje uz muziciranje i predaju na državnom konzervatoriju.

Pijanist Pavel Raykerus, violinist Ilya Ioff i violončelist Alexey Massarsky, pred festivalskom publikom izvest će djela velikih ruskih skladatelja pisana za klavirski trio. Koncert će otvoriti Klavirski trio br. 1 u F-duru Antona Rubinsteina, vrsnog pijanista i skladatelja koji je stvarao pod utjecajem Chopina i Schumanna, zatim će uslijediti Klavirski trio br. 1 u d-molu velikog Antona Arenskog, čije ime nose te Godišnja doba za klavirski trio Petra I. Čajkovskog. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike