Osijek
OSJEČKA LJETNA NOĆ

Nebo se smilovalo, na veselje tisuća Osječana
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.

Ako je suša, organiziraj Osječku ljetnu noć i problem je riješen! Upravo toga smo se sjetili dok je jučer prijepodne kiša nemilice prala osječki asfalt. Ipak, priroda se smilovala, pa je priča o Ljetnoj noći ipak mogla početi.

A da su Osječani željni opuštene ulične zabave, vidjelo se sinoć, kada su se rijeke ljudi slile na prostor oko dva središnja osječka trga, Trga Ante Starčevića i Trga slobode. Glavna pozornica bila je postavljena na središnjem osječkom trgu, gdje su se posjetitelji, većinom djeca, okušali u jahanju bika, srećom, onog električnog. Inače, cijeli prostor središnjeg trga odisao je countryjem, pa su tako građane zabavljali country-bend Smoke Rainbow, a u pauzama western polku zaplesale su plesačice Plesnog studija Shine. Na obližnjem Trgu slobode prvi dio programa bio je rezerviran za djecu, u dječjem zabavnom “Parku”, a mogli su se vidjeti i doista zanimljivi trikovi mađioničara Saše Gerbera. Između ta dva događaja na svoje su došli i “basketaši”, koji su u svrhu promocije EuroBasketa, koji se održava u rujnu, imali promocijski turnir “3 na 3”.

Na svoje su došli i plesači, koji su okupirali terasu Lotus City Caffea, ali i prostor do Supermarketa. Za plesni program pobrinuli su se plesači Športsko-plesne udruge Feniks. Bilo je doista zanimljivo vidjeti nekoliko generacija na plesnom podiju, uz ritam nezaboravnih 80-ih.

Kako se nebo smilovalo, Osječani su imali prilike vidjeti i neobičnu nebesku pojavu - plavi Mjesec. Posljednji se put ta boja Mjeseca mogla vidjeti prije tri godine, a sljedeći će biti tek u ožujku 2018. godine.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike