Sport
MURSA-OSIJEK KRENULA U SANACIJU PROBLEMA

Vratio se optimizam nakon razgovora s gradonačelnikom
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.

OSIJEK - Problemi sportskih kolektiva, prije svega oni financijski, u Osijeku, ali i državi, odavno nisu novost. U skupini klubova koji imaju rupu u novčaniku je i muški osječki odbojkaški prvoligaš, koji je praznoj blagajni unatoč na parketu pružao kvalitetna izdanja prošle sezone. Na kraju, dobre partije nagrađene su trećim mjestom u poretku te plasmanom u polufinale doigravanja za prvaka. Ali Mursa-Osijek se suočila s problemom kako dalje. U pitanje je došlo puno toga, očuvanje stručnog i igračkog postojećeg kadra i sudjelovanje u nadolazećem natjecateljskom ciklusu, koje iziskuje nove troškove. U klubu su bili svjesni da pomoć, koju traže već duže vrijeme, neće doći niotkuda, stoga su se čelnici, predsjednik Ivan Trusić i dopredsjednik Tomislav Suk (ujedno i kapetan momčadi), obratili na adresu s koje ovoga trenutka željena pomoć jedino i može doći. Tražili su i dobili razgovor s prvim čovjekom grada, Ivanom Vrkićem, nakon kojeg imaju i razloga za zadovoljstvo.

- Upoznali smo gradonačelnika s našim problemima, ali i rezultatima. Razgovor je bio konstruktivan i na kraju nam je obećana pomoć, za koju u Gradu smatraju da smo je i zaslužili. Nakon svega možemo vedrije gledati prema budućnosti, koja je bila itekako upitna - kaže Trusić.

Mirniji mogu biti svi u klubu i posvetiti se obvezama koje počinju sredinom kolovoza, kada startaju i pripreme za novu sezonu. U nju bi “mursaši” trebali ući s postojećim igračkim kadrom, ali i trenerom. Nakon dobrih vijesti iz gradonačelnikova ureda ostanak Tome Pauna na klupi više nije upitan.

- Naravno da je prva želja bila da svi oni koju su sudjelovali u ostvarenju dobrih prošlosezonskih rezultata nastave suradnju i dalje. Trener Paun je imao neke ponude, ali nakon što smo pronašli rješenje za financijsko stanje, on će nastaviti posao koji je počeo prije godinu i pol - smatra Trusić, koji traži rješenje i kako osnažiti svlačionicu. Navodno je dogovoren dolazak jednog mladog tehničara iz BiH, a nije isključeno da treća momčad u državi u pripreme za nove izazove krene i s još kojim igračkim osvježenjem. N. Benčina

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike