Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA VEČERAS UGOŠĆUJU ISTRU 1961

Prvi susret s imperativom
Objavljeno 1. kolovoza, 2015.
Ne zabilježi li Osijek pobjedu, opet će se javiti opasnost teškog života pri ili na dnu ljestvice

Nogometaši Osijeka večeras (subota) igrat će prvi ovosezonski susret u kojem će imati imperativ pobjede. U prva tri kola dvaput su gostovali, a na domaćem terenu igrali su s Dinamom pa se iz tih nastupa nije moglo pretjerano puno tražiti.

No “bijelo-plavi” su u njima osvojili pristojna četiri boda i sad to treba potvrditi protiv Puljana.

Besek: Neće nas zavarati

Ne zabilježi li Osijek pobjedu, opet će se javiti opasnost teškog života pri ili na dnu ljestvice. No osvajanje tri boda ostavilo bi “bijelo-plave” u ugodnom okruženju.

- Za mene su tri boda uvijek jedina opcija uoči utakmice. Ponekad se na kraju mora prihvatiti i osvajanje jednog boda, ali susret s Istrom 1961 ne pripada u tu kategoriju - kaže Dražen Besek, trener nogometaša Osijeka.

Istra 1961 u sezonu je ušla na čudan način. Prošlih godina “trade mark” momčadi Igora Pamića bila je organizirana i čvrsta momčad koja je malo primala, ali malo i zabijala. No u prva tri kola Istra 1961 igra posve suprotno. Zabila je čak osam pogodaka, ali ih je isto toliko i primila.

- Ne smije nas zavarati ni njihova visoka pobjeda protiv Hajduka, ali ni katastrofa koju su doživjeli u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Nedvojbeno nas očekuje zahtjevna utakmica, pa i zbog toga što će se prvi put od nas ove sezone očekivati isključivo pobjeda. Analizirali smo Istru 1961, ali ono što je meni uvijek važnije jest što ćemo mi biti u stanju učiniti u toj utakmici. Uvježbavali smo neke stvari tijekom tjedna i nadam se kako ćemo ih moći upotrijebiti na utakmici - poručuje Besek.

Perošević i Mandić

Prošlih je sezona Istra 1961 u Gradskom vrtu bila vrlo uspješna. Taj niz zaustavljen je proljetos, kada je Osijek unatoč dobroj igri teškom mukom pobijedio sa 1:0. Čovjek odluke u toj utakmici bio je Antonio Perošević, koji je konačno zdrav i spreman. To je svakako dobra vijest, a ona loša je da će Osijek u boj bez kapetana Hrvoja Kurtovića.

- Bit ćemo bez kapetana neko vrijeme, zbog ozljede koljena, i s time se moramo pomiriti. Drago mi je što se vraća Perošević jer sam kod njega, u Jurjevcu, vidio veliku želju za igrom. Ostalo će sve više-manje biti isto kao u Splitu - kaže Besek.

Na svom mjestu ostat će i Andrej Lukić, koji je zbog slabe partije bio zamijenjen već u prvom poluvremenu.

- Ne znači da je zbog toga izgubio moje povjerenje. Svakome se može dogoditi loš dan i pogreška. U Splitu sam morao reagirati, ali on nije izgubio status prvotimca. Važno je samo da je nešto naučio iz tih pogrešaka - smatra Besek.

Peroševiću će društvo u napadu praviti Nikola Mandić, koji se pokazao u sasvim solidnom svjetlu na startu sezone. Mladi napadač zna što si Osijekova momčad ne smije dopustiti protiv Puljana.

- Nikako ne smijemo ponoviti onako slab ulazak u utakmicu kao u Splitu. Moramo biti odlučni i pokazati svakom suparniku kako u Gradskom vrtu može samo sanjati bodove. - istaknuo je Mandić.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako će momčad Osijeka regirati na nešto veća očekivanja nego što su bila u početna tri kola. Valjda se neće odmah “smrznuti”...

Dalibor KELER

OSIJEK-ISTRA 1961

Početak: Subota, 19 sati

Mikulić - Iveša

Matas - Pavlović

Lukić - Žižić

Maslać - Ojdanić

Arsenić - Tomić

Šorša - Zlomislić

Lesjak - Grković

Radotić - Franjić

Čuljak - Đurić

Mandić - Repić

Perošević - Nikolić

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Željko Frković (Gospić)

4. kolo

SUBOTA

19 sati

Istra 1961 - Osijek

21 sat

Inter - Split

NEDJELJA

19 sati

Hajduk - Slaven Belpo

21 sat

Rijeka - Lokomotiva

PEROŠEVIĆ

PRVI OSIJEKOV NAPADAČ KONAČNO JE ZDRAV I ZAIGRAT ĆE PROTIV ISTRE 1961

Najčitanije iz rubrike